Zober aj ty niekoho pod svoje krídla

Aj takto vyzerá život vietnamských detí. Na fotografii je vietnamské dievčatko Truc Phuong Tran Nguyen, ktoré je z chudobnej rodiny a je preto zaradené do nášho projektu Adopcia na diaľku®. Truc má dvoch bratov. Otec pracuje na ryžových poliach kvôli obžive rodiny. Jeho zárobok je však nízky. Mama sa stará o deti a chová hydinu, aby rodina prežila. Truc jej pri práci s kačicami pomáha. Okrem toho pomáha aj so starostlivosť o mladšieho brata. Truc má rada knihy, spev, hudbu a chcela by sa stať učiteľkou. Do Adopcie na diaľku® zapájame ďalšie vietnamské deti. Staň sa adoptívnym rodičom na diaľku a zober pod svoje krídla starostlivosti a pomoci aj ty vietnamské dieťa. Tvoj záujem a pravidelná podpora zlepší život konkrétnemu dievčaťu alebo chlapcovi vo Vietname.

Ukrajinským chlapcom ide tanec výborne. Podpor ich šikovnosť a talent

Ukrajinskí chlapci, ktorí žijú v detskom domove v dedinke Bortnyky, sa už tešia na leto a prázdniny. Slnečné dni prinášajú radosť z oddychu, športu, no aj z aktivít, ako je napríklad tanec. Starší chlapci z domova využívajú svoj talent a zručnosť aj na potešenie svojho okolia. Usilovne trénujú rôzne tanečné prvky. Ich šikovnosť a talent zachytáva aj táto milá fotografia. Ich vystúpenie poteší určite mladšiu i staršiu generáciu. Rozvoj talentu, ktorý majú, sa snažia podporovať aj vychovávatelia detského domova. Chlapcov povzbudzujú a podporujú v ich záľubách, a tiež vytvárajú príležitosti, kde svoju zručnosť môžu chlapci ukázať. Istotne bude veselo aj na prázdninovom tábore, ktorý riaditeľ domova so svojimi spolupracovníkmi i dobrovoľníkmi plánujú a pripravujú na august. Na tábore sa zúčastnia chlapci, ktorí v domove „Živá perla“ žijú, no aj deti z detského domova „Nádej“ a takisto dievčatá a chlapci z dediny i blízkeho okolia. Podpor talent chlapcov, ktorí v detskom domove v Bortnykoch žijú. Väčšina z nich sú siroty alebo polosiroty. Pokračovať v čítaní

Chudobné indické deti často nemajú ani triedu. Učia sa preto na zemi na hlinenej dlážke

Chudoba zasahuje v Indii stále obrovský počet rodín. Chudobou trpia dospelí, a žiaľ aj deti. Mnohí indickí obyvatelia, ktorí sa narodili v zaostalých regiónoch, zažívajú dennodenne nedostatok. Ich prvotným záujmom je preto snaha o prežitie. Ich pozornosť sa prirodzene primárne zameriava na zabezpečenie základných potrieb, ako je strava, bývanie, oblečenie. Ako nám napísala v jednej zo správ naša indická koordinátorka sr. Mária Goretti, SRA: „Získanie vzdelania nie je u obyvateľov Indie v najmenej rozvinutých oblastiach vysokou prioritou. Hlavnou prioritou chudobných a núdznych je snaha prežiť každý nový deň. Negramotnosť je v našej krajine veľká, aj keď gramotnosť je v Indii kľúčovým faktorom pre sociálny i ekonomický pokrok. Vzdelanie dáva deťom a mladým šancu zmeniť svoje ťažké životné okolnosti. Našou veľkou snahou a prvým krokom v chudobných oblastiach, kde pôsobíme, je motivovať deti a mládež, aby navštevovali školu.“ V Indii je aj v súčasnosti veľa obcí, ktoré nemajú prístupové cesty. Pokračovať v čítaní