Čo máme nové?

Prajeme vám peknú sviatočnú nedeľu, dnes zvlášť naším adoptívnym mamám

pridal: charita | dátum: 14. mája 2017 | kategória: Zo sveta

Druhú májovú nedeľu si už tradične mnohé krajiny vo svete pripomínajú Deň matiek. Je to aspoň symbolické ocenenie a pripomenutie toho, že úloha ženy matky je v spoločnosti výnimočná a nenahraditeľná. V tento sviatočný deň chceme aj my za náš projekt Adopcia na diaľku® vyjadriť vďačnosť mamám za všetko, čo pre svoje deti, rodiny ale aj pre celú spoločnosť robia.

Láska, dobro, obetavosť, starostlivosť matiek ovplyvňujú celý náš život. Sme dnes zvlášť vďační vám všetkým naším adoptívnym mamám na diaľku, ktoré ste do nášho projektu adopcie zapojené a ktoré takýmto spôsobom pomáhate tisícom detí v siedmich krajinách, kde aktuálne pôsobíme. Hoci ste týmto deťom nedarovali fyzický život, svojím záujmom, empatiou a konkrétnou angažovanosťou a podporou prinášate nový život chudobným deťom, ktoré by inak ostali opustené a osamotené vo svojej biede a ťažkých životných okolnostiach. Vďaka vám zažívajú, že niekde vo svete je konkrétna osoba, ktorá mu pomáha a ktorej záleží, aby jeho život bol lepší. Jedným z takýchto detí, ktoré majú na Slovensku adoptívneho rodiča na diaľku, je aj ukrajinské dievčatko Vaľa, ktoré je na fotografii.Žije v detskom domove. Otca nemá a jej mama je invalidnou pacientkou. O svoje dieťa sa nemohla postarať. Vaľa navštevuje tretiu triedu. O jej začiatkoch nám napísala vychovávateľka z detského domova rodinného typu, kde Vaľu prijali:

„V prvej triede u nej boli vážne problémy so správaním, neustále ma vyzývali a kontaktovali zo školy kvôli jej bitkám s deťmi v triede. V súčasnosti jej učitelia hovoria, že je kľudnejšia a nemá prejavy agresivity. Keď prišli do nášho domova mladšie deti, Vaľa vtedy veľmi prežívala, či ju nebudeme mať radi menej. V súčasnosti nám s nimi pomáha. Rada sa korčuľuje a bicykluje, navštevuje i krúžok tanca v škole. Teší nás, že sa jej darí.“

Ďakujeme všetkým vám, že dávate núdznym deťom možnosť zažiť stabilitu v bezpečnom prostredí, lepšie detstvo a primerané vzdelávanie.