Čo máme nové?

Abhishek je usilovný a chodí do školy rád. Daruj vzdelania dieťaťu, ako je on

pridal: charita | dátum: 25. augusta 2017 | kategória: India

Vďaka adoptívnej mame chodí indický chlapec Abhishek do školy. Patrí medzi indické deti, ktoré dostali vďaka slovenským darcom zapojeným do projektu Adopcia na diaľku® , šancu vzdelávať sa. Abhishek má sedem rokov. Je z chudobnej rodiny a je podvyživený. Jeho otec Louis pracuje ako sezónny murár. Matka Mangala sa stará o domácnosť a starú mamu, ktorá je psychicky chorá. Sú veľmi chudobní, nemajú ani vlastný domček na bývanie. Žijú vo veľmi jednoduchom prístrešku, ktorý si prenajímajú. Pre otca je ťažké zabezpečiť pre rodinu príjem, ktorý by ich uživil a zabezpečil by im dôstojný život. Okrem Abhisheka majú aj jednu dcéru, ktorá je ešte bábätkom. Abishek má dýchacie problémy. Do školy chodí rád, je usilovný a učenie mu ide dobre. Má priateľskú povahu. Jeho detským snov je stať sa v dospelosti policajtom. Rodina nemá taký príjem, aby si mohli pokryť výdavky na živobytie, úhradu nájomného, lieky, a vzdelanie pre syna. Preto je podpora štúdia Abhisheka, ktorú má vďaka slovenskej darkyni, veľkou pomocou. Pre chlapca aj pre celú rodinu je to i nádej, že neostane negramotný a bude môcť žiť v dospelosti lepšie, ako žijú jeho rodičia.

Ďakujeme všetkým vám, ktorí indickým deťom pomáhate v ich zložitej a neriešiteľnej situácii. Bez pomoci dobrodincov indické deti z chudobných rodín nemajú možnosť zúčastňovať sa výučby. Vďaka vám, adoptívnym rodičom, majú i učebnice, zošity, ďalšie školské pomôcky, lepšiu výživu a v prípade potreby aj lieky. Adoptívnych rodičov na diaľku hľadáme pre indické dievčatá a chlapcov stále.

Ujmi sa aj ty dieťaťa, ktorého životný príbeh je podobný, ako príbeh chlapca Abhisheka. Výška mesačného príspevku pre jedno indické dieťa je 15 eur. Prihlásiť sa do projektu môžeš priamo cez našu stránku , alebo si vyžiadaj prihlášku e-mailom: adopcianadialku.india@charita.sk . Kontaktná osoba Mária Takáčová, projektová koordinátorka pre Indiu. Ďakujeme za tvoju solidaritu a pomoc tým najzraniteľnejším, ktorými sú extrémne chudobné deti.