blízko pri človeku

Dobrovoľník Michael: Myslím, že by sme sa mali snažiť pomáhať tým menej šťastným

Kategorie: Humanitárna pomoc a rozvojová spolupráca, Pôstna krabička pre Afriku and Zahraničie Dátum: 21/07/2017

Už od malička sníval, že raz bude pracovať a pomáhať v nejakej exotickej krajine. Teraz sa mu sen splnil. Michaela sme poslali pomáhať do centra pre deti v meste Kibeho v Rwande.

Náš Michael, ktorý aktuálne posilnil rady v dobrovoľníkov, má 22 rokov. Ako sám hovorí, cestovanie a spoznávanie rozličných kultúr miluje. Aj preto sa rozhodol študovať Manažment kultúry a turizmu na univerzite v Nitre.

„Už počas strednej školy som vyskúšal stopovanie po Európe, vďaka ktorému som navštívil mestá ako Paríž, Madrid či Istanbul,“ hovorí Michael, ktorý v týchto chvíľach v africkej Rwande zažíva svoje prvé dni. „Afriku som si vybral preto, lebo ma oslovil projekt pre marginalizované deti, ktoré často žobrali na ulici. Vďaka tomuto projektu sa im dostáva vzdelanie. V detskom centre sa učia čítať, písať a počítať, aby sa následne mohli rozvíjať na základnej a dúfajme, že neskôr aj na strednej škole.“

Ako Michael sám vraví, úprimne nevie, čo má od Afriky očakávať. „O všetkom dianí v Kigali mi rozprávali bývalé dobrovoľníčky, koordinátori, a dokonca nový generálny sekretár Charity. Sám som zvedavý, ako to tam všetko funguje. Teším sa na spoznávanie novej kultúry - na tom kontinente som nikdy nebol, hoci z africkej Angoly pochádza môj otec.“

Michael bude ako dobrovoľník pôsobiť v detskom centre do januára 2018. „Myslím, že by sme sa mali snažiť pomáhať tým menej šťastným a svojou činnosťou sa pokúsiť dať im šancu na lepší život,“ dodáva.

Ďakujeme ti Michael a držíme palce!

Projekt Kultúrneho centra sv. Vincenta z Palloti v Rwande financujeme len vďaka štedrosti slovenských darcov. Pomôžte nám priniesť deťom v Kibeho vzdelanie a lepší život. Viac informácii na: bit.ly/2svdVSz. Ďakujeme!

PODPORTE TERAZ >>

NEWSLETTER >>

Diecézne charity

Kde ste sa dozvedeli o Pôstnej krabičke pre Afriku?

FacebookMladaCharita

Partneri