blízko pri človeku

Jedna Uganda, mnoho zážitkov

Kategorie: Humanitárna pomoc a rozvojová spolupráca and Zahraničie Dátum: 11/10/2017

Deň nezávislosti, pochod, tanec, nový materiál do škôl či dôvody, prečo byť šťastný. Naši dobrovoľníci píšu svoje zážitky z  Centra pre deti s HIV na severe Ugandy.

„V pondelok, 9. októbra, bol Uganda Independence Day, teda deň nezávislosti. V tento deň sa celá Uganda dala do pohybu – ľudia spievali, tancovali, tvorili sprievody, jasali a oslavovali.

Deň predtým sme v Centre nacvičovali pochodovanie, a tak išli staršie deti spolu s dobrovoľníkmi v rámci slávnosti ako súčasť sprievodu, kde na štadióne školou vybrané deti, medzi nimi i naše, pochodovali a tancovali tradičné tance.

Bol to veľmi príjemný zážitok: pre nás i pre deti.

Začali sme rozdeľovať materiál pre školy, ktorý sa začal skupovávať ešte počas pôsobenia bývalých dobrovoľníčok. Každá škola dostane určitý počet školských pomôcok pre skvalitnenie výučby i prostredia v škole. Školy tak dostanú napríklad nožnice, lopty, papiere, mapy, perá, kriedy, geometrické pomôcky na tabuľu, mydlá, počítadlá či atlasy.

Ako každý týždeň, deti mali posedenie so psychologičkou Viki. Téma tohto týždňa bolo nájsť dôvody na radosť i k smútok. Deti pracovali v dvoch skupinách a následne odprezentovali dôvody, z čoho môže byť človek šťastný a z čoho nešťastný.“

Srdečne pozdravujú vaše dobrovoľníčky,
Miriam & Juliana

Unna, Uganda.

Viac informácii o projekte nájdete TU!

PODPORTE TERAZ >>

NEWSLETTER >>

Diecézne charity

Kde ste sa dozvedeli o Pôstnej krabičke pre Afriku?

FacebookMladaCharita

Partneri