blízko pri človeku

Sedem kazašských detí hľadá adoptívneho rodiča

Kategorie: Adopcia na diaľku and Zahraničie Dátum: 18/09/2017

V Kazachstane je situácia mnohých rodín veľmi kritická. Zažívajú chudobu a existenčné problémy. Z tohto dôvodu v tejto krajine našu pomoc rozširujeme. Realizáciu projektu tam zabezpečuje Caritas Kazachstan. Aktuálne hľadáme adoptívnych rodičov pre sedem kazašských detí.

Prinášame vám príbeh jedného z dievčat, ktoré potrebuje našu pomoc. Volá sa Valéria. Koordinátorka pani Oxana N. Sysoeva nám z Kazachstanu o nej napísala: „Valéria má 13 rokov, navštevuje siedmu triedu základnej školy. Má jednu sestru a dvoch bratov. Žijú v osade, ktorá sa volá Dolinka. Je to Šachtinskij región. Deti sú polosiroty, otec im zomrel a celá starostlivosť je na mame. Rodina je veľmi chudobná a sú v náročnej situácii, nakoľko mama je nezamestnaná. Občas sa jej podarí nájsť si príležitostnú prácu. Keďže príjem rodiny nie je stabilný, ich životné podmienky sú veľmi kritické. Všetci žijú u starej mamy. Valéria je veľmi aktívna, rada vyšíva a športuje. V domácnosti pomáha so všetkým. Je veľmi milá a láskavá.“

Dievčatá a chlapci, ktorých do projektu zapájame, majú podobné životné okolnosti ako Valéria. Hľadáme preto aktuálne nových darcov, ktorí sú ochotní stať sa adoptívnymi rodičmi na diaľku pre niektoré z kazašských detí. Výška mesačného daru pre jedno dieťa je 20 eur. Financie budú použité na zlepšenie výživy, podporu vzdelávania, v prípade potreby aj na lieky, obuv a oblečenie. Koordinátorka pani Oxana N. Sysoeva zabezpečuje spolu s dobrovoľníkmi Caritas Kazachstan distribúciu materiálnej pomoci, no aj doučovanie, pomoc s úlohami a prostredníctvom záujmových krúžkov aj rozvoj zručností  detí zo sociálne slabých rodín.

Za vašu pomoc a záujem o tieto deti, ktoré zažívajú dennodenne núdzu, vám úprimne ďakujeme.

Kontaktná osoba: M. Knapíková, projektová koordinátorka, e-mail: adopcianadialku.kazachstan@charita.sk , mobil: 0910 842 669.

PODPORTE TERAZ >>

NEWSLETTER >>

Diecézne charity

Kde ste sa dozvedeli o Pôstnej krabičke pre Afriku?

FacebookMladaCharita

Partneri