KLÁŠTOR PANNY MÁRIE, SULIMANYIA, IRAK

Otec Jens Petzold z komunity Al-Khalil pôsobí v súčasnosti ako predstavený Kláštora Panny Márie v Sulimanyi. Stará sa o 45 rodín kresťanských presídlencov z Ninivejských planín, spolu 180 ľudí. 64 z nich (14 rodín) žije priamo v kláštore a 6 rodín v kostole, ktorý je súčasťou kláštora. Ostatné rodiny žijú v prenajatých domoch v blízkom okolí kláštora. Otec Jens so svojimi utečencami zdieľa všetko dobré a zlé, je im pastierom, vodcom, tešiteľom a ochrancom.

Najväčší problém, ktorému v súčasnosti kláštor čelí je slabý generátor. Hoci je v Sulimanyi vybudovaná verejná elektrická sieť, táto vypadáva na najmenej 8 hodín denne. Preto je generátor veľmi potrebný. Kláštor má v súčasnosti generátor s výkonom 40 kW, ktorý ale svojim výkonom nepostačuje na vykrytie potreby kláštora v čase zvýšenej spotreby. Preto je potrebné zakúpiť 100 kW generátor. Zapojenie dvoch generátorov s rôznym výkonom zabezpečí efektívne využitie paliva potrebného na chod generátorov.

POSKYTNUTÁ POMOC

Zakúpenie generátora na zabezpečenie elektrickej energie

PARTNER PROJEKTU

Kláštor Panny Márie, Sulimanyia