VEREJNÁ ZBIERKA

Slovenská katolícka charita (SKCH) vyhlásila verejnú zbierku na pomoc utečencom na Blízkom východe (najmä zo Sýrie a Iraku), ktorí museli utiecť zo svojich domovov pred hrozbou násilia zo strany džihádistov z radikálneho sunnitského hnutia Islamský štát. Od januára 2014 Irak zažil dramatický nárast počtu vnútorne vysídlených ľudí, ide pritom najmä o kresťanov, jezídov a šítskych moslimov. Keďže tieto skupiny patria medzi menšiny, Islamský štát ich prenasleduje, zabíja, unáša, rozkráda majetky a núti ku konverziám.

Verejnú zbierku je možné finančne podporiť ľubovoľným príspevkom na číslo účtu IBAN: SK93 1100 0000 0029 4546 3097.

variabilný symbol 229
Utečenci v zahraníčí bez geografického rozlíšenia

variabilný symbol 217
Pomoc Ukrajine

Alebo môžete poslať darcovskú sms v tvare
DMS medzera POMOC na číslo 877.

Darcovská SMS je v sieti operátorov O2, Orange a Telekom spoplatnená sumou 2€- SKCH z nej dostane 96%. Zbierka je zaregistrovaná MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov.

Aktuálny stav zbierky vrátane darov:
2016 - Utečenci v zahraničí (vrátane príspevkov pre Irak VS196):
27,5 tisíc € (k 31.10.2016) a dary 4,3 tisíc €.
2015 - Stav zbierky pre utečencov v zahraničí: 20 tisíc € (k 30.11.2015) a dary 3 tisíc € (k 31.12.2015).

2016 - Utečenci na Slovensku a ich integrácia: 7,7 tisíc € (31.11.2016) a dary 2,8 tisíc € .
2015 - Stav zbierky pre utečencov na Slovensku: 8 tisíc € (k 30.11.2015) a dary 3,6 tis. € (k 31.12.2015).

Priamo na utečencov z krajiny IRAK (VS 196) je v roku 2015 stav zbierky: 38 tisíc € (k 30.11.2015).
V roku 2014 bolo vyzbieraných spolu 29,7 tisíc €.

V mene našich bratov a sestier vám srdečne ďakujeme