Slovenská katolícka charita (SKCH) organizuje aj v tomto roku zbierku školských pomôcok. Uskutoční sa tak už siedmy ročník akcie, ktorá pomáha znevýhodneným školákom na Slovensku pripraviť sa na nový školský rok. Vďaka darovaným pomôckam môžu aj deti zo sociálne slabších rodín, krízových centier, či detských domovov prísť do školy pripravené, a získať tak šancu na plnohodnotné vzdelanie a lepšiu budúcnosť.

Počas minulých ročníkov sme sa stretli s veľkou štedrosťou konkrétnych ľudí, ako aj celých organizácií, či firiem. Veríme, že aj tento rok vďaka vašej podpore pomôžeme nezanedbať prípravu a vzdelanie tých najzraniteľnejších.

Prinesením vecí na zberné miesta podporíte deti a ich rodiny po celom Slovensku. Môžete tak urobiť počas trvania zbierky od 1. júna do 19. augusta 2016.

Čo je možné darovať?

Darovať je možné nové i použité, no stále funkčné, perá, zošity, pravítka, fixky, peračníky, tašky a všetko to, čo deti v škole môžu pri štúdiu využiť.

Kde môžete veci priniesť?

Školské pomôcky môžete priniesť na zberné miesta,
ktoré sa nachádzajú po celom Slovensku.
Zoznam zberných miest sa nachádza nižšie.

Zoznam centier

V prípade ďalších otázok nás prosím kontaktujte.

Koordinátor zbierky
Ján Michalský