blízko pri človeku

Charita v Afrike

Slovenská katolícka charita prevádzkuje v Afrike vďaka podpore slovenských darcov dve detské centrá. V Centre Nepoškvrneného Srdca Panny Márie v Ugande sa staráme o zraniteľné siroty a polosiroty s HIV a AIDS.

V africkej Rwande prevádzkujeme Kultúrne centrum sv. Vincenta Pallotti, škôlku pre 43 detí. Všetky pochádzajú z veľmi chudobného prostredia, takmer polovicu tvoria Pygmejovia, ktorí sú často vylučovaní na okraj spoločnosti. Jednou z úloh centra je tak okrem vzdelávania ich zrovnoprávnenie s ostatnými.

Obe centrá fungujú len vďaka štedrosti slovenských donorov. Ak by ste chceli finančne podporiť naše detské centrá, môžete svoj príspevok poslať bankovým prevodom na účet Caritas Slovakia v Tatra banke - IBAN: SK03 1100 0000 0029 4446 3095 v.s. 221. Pôstnu zbierku pre Afriku môžete podporiť aj zaslaním darcovskej sms v tvare DMS medzera AFRIKA na číslo 877. Cena DMS je 2€ v sieti operátorov O2, Orange a Telekom. Slovenská katolícka charita z nej dostane 96%.Srdečne vám ďakujeme.

Mám záujem o dobrovoľníctvo na projekte v Afrike

Sledujte aktivity našich projektov aj na Facebooku

Pre viac informácií o konkrétnom projekte:

Centrum sv. Vincenta pre deti (Rwanda)

Centrum Nepoškvrneného Srdca Panny Márie (Uganda)

PODPORTE TERAZ >>

NEWSLETTER >>

Diecézne charity

Kde ste sa dozvedeli o Pôstnej krabičke pre Afriku?

FacebookMladaCharita

Partneri