Asistent sociálneho pracovníka

pridal: charita | dátum: 24. júla 2018 | kategória:

Slovenská katolícka charita hľadá 2 kolegov na pozíciu:
Asistent sociálneho pracovníka na projekte STOP obchodovaniu s ľuďmi

Náplň práce

• Poskytovanie základného poradenstva obetiam obchodovania;
  • Podpora v bežnom živote- sprevádzanie na inštitúcie, pomoc s vybavovaním úradných náležitostí, prevoz klientov do zdravotníckych zariadení v prípade ich fyzickej indispozície;
  • Poskytovanie obslužných a ďalších činností (pomoc s prípravou stravy, upratovania, prania a žehlenia šatstva );
  • Administratívna činnosť spojená s poradenským procesom pri práci s klientom;
  • Organizovanie voľnočasových aktivít;
  • Vykonávanie osvety;
  • Obsluha telefonickej linky a práca s internetom;
  • Poskytovanie poradenstva v oblasti prevencie a boja proti obchodovaniu s ľuďmi;

Ponúkame

• Príležitosť pracovať na projekte, ktorý pomáha ľuďom v núdzi bez ohľadu na vierovyznanie, rasu či politické zmýšľanie;
  • Pracovná doba na plný úväzok 12:00-20:00, polovičný úväzok 8:00-12:00
  • Možnosť zabezpečenia odborných kurzov;
  • Možnosť supervízie;
  • Týždeň dovolenky navyše;

Očakávame
Stredoškolské vzdelanie s maturitou (sociáne zameranie výhodou)
Vysokoškolské vzdelanie I.stupňa- odbor sociálnej práce
Vodičský preukaz B podmienkou

Osobnostné predpoklady a zručnosti
Zanietenie pre prácu s cieľovou skupinou,  motivácia stáť blízko pri človeku,  schopnosť pracovať samostatne aj tímovo, schopnosť zvládať náročné situácie, schopnosť riešiť konflikty, zodpovednosť, dôslednosť, flexibilita

Druh pracovného pomeru
Riadny pracovný pomer na dobu určitú do 30.06.2019 (10 mesiacov) – Plný úväzok
Riadny pracovný pomer na dobu určitú do 30.06.2019 (10 mesiacov) – Polovičný úväzok

Miesto výkonu práce
Bratislava

Termín nástupu
1.9.2018

Nástupný plat
800€ (pri plnom úväzku) s možnosťou zvýšenia po skúšobnej dobe

Informácie o výberovom konaní
Ak sa k nám chcete pridať, pošlite krátky motivačný list, svoj životopis a súhlas so spracúvaním osobných údajov v súlade  so zákonom 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov na adresu: stoptrafficking(zavinac)charita.sk
Do predmetu mailu prosím uveďte: „Asistent sociálneho  prácovníka“ a pošlite nám ho najneskôr do 15.08.2018
Kontaktovať budeme len vybraných kandidátov.

O projekte
Projekt pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi začal fungovať v rámci Slovenskej katolíckej charity v roku 2008. Inšpirovaný bol osobnými skúsenosťami sr. Bohdany, zakladateľky projektu, počas jej práce na projekte Magdala Českej katolíckej charity v Prahe. Od začiatku je financovaný Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky.

Hlavným cieľomnašej práce je priama pomoc obetiam s ich reintegráciou do spoločnosti poskytovaním komplexnej, aj dlhodobej starostlivosti. Zabezpečujeme tiež asistované dobrovoľné návraty a prednávratovú asistenciu.

Pomáhame tým, ktorí sa stali obeťami obchodovania s ľuďmi a usilujeme o to, aby nové obete nepribúdali.

Stručná charakteristika organizácie
Slovenská katolícka charita (SKCH) je cirkevná organizácia, ktorá združuje 10 arcidiecéznych a diecéznych charít. Prostredníctvom svojich zariadení pomáha na Slovensku viac ako 23-tisíc ľuďom v núdzi. Realizuje tiež viaceré zahraničné projekty zamerané ma humanitárnu pomoc a rozvojovú spoluprácu, podáva pomocnú ruku obetiam obchodovania s ľuďmi a viac ako 20 rokov podporuje vzdelávanie detí v 7 krajinách sveta prostredníctvom projektu Adopcia na diaľku®. SKCH je členom Caritas Europa a tiež medzinárodnej siete Caritas Internationalis.

Kontaktné údaje
Slovenská katolícka charita, Kapitulská 18, 814 15 Bratislava, tel.: +421 2 5443 1506, web: www.charita.skwww.obchodsludmi.sk