O starobe s mladými

V polovici októbra sme sa v rámci kampane “Starnúť neznamená prestať žiť” stretli s mladými stredoškolákmi zo Spojenej školy Kráľovnej pokoja. Spoločne sme diskutovali na tému – starnutie, život starých ľudí v našich rodinách a okolo nás. Na prvý pohľad sa téma mohla zdať trochu vzdialená dnešným mladým plným života, snov a plánov, ale aj ľudia v staršom veku snívajú, túžia, žijú naplno. Rozdiel je v životnej múdrosti, hodnotách a prioritách, ktoré získali. Pokračovať v čítaní

Pozvánka na VII. Medzinárodnú vedeckú konferenciu ,,QUO VADIS HOSPIC…”

Pozývame Vás na VII. Medzinárodnú vedeckú konferenciu  ,,QUO VADIS HOSPIC…”, ktorá sa uskutoční v dňoch 11. až 12. októbra 2012 v Bardejove. Pozvánka s prihláškou na stiahnutie TU

TEŠÍME SA NA VAŠU ÚČASŤ!

Konferencia je zaradená do systému hodnotenia účasti na odborných podujatiach podľa vyhlášky MZ SR 366/2005 Z.z. v znení neskorších predpisov.

Čiperná babička Mária sa dožíva stopäť rokov

Text a foto: Drahomíra Vargová

Málokto tuší, že kdesi na Slovensku sa nachádza obec Pčoliné. Vo svojom erbe nesie včelí úľ – veď po rusínsky „pčoly“ znamenajú včely. Obec je však zaujímavá ak niečím iným, resp. niekým. Žije tu čiperne ako tie včeličky a stále v dobrom zdraví jedna babička. Má presne stopäť rokov… Pokračovať v čítaní