Krištáľové krídlo získala vďaka obetavej práci s deťmi Alexandra Hovancová zo spišskej charity | Slovenská katolícka charita

pridal: charita | dátum: 18. marca 2024 | kategória: Aktuality

Alexandra Hovancová vedie už niekoľko rokov charitné zariadenie, v ktorom sa starajú o nevyliečiteľne choré deti. V Dome sv. Jozefa v Spišskej Novej Vsi im denne poskytujú potrebnú starostlivosť a domáce zázemie.

„Nikto si ocenenie nezaslúži viac ako Saška, patrí jej oprávnene“ – aj takéto povzbudivé správy zožalo ocenenie Krištáľové krídlo pre Alexandru Hovancovú. Slávnostné oceňovanie sa uskutočnilo v sobotu 16. marca v priestoroch Slovenského národného divadla. Okrem ocenenia v kategórii Filantropia bolo udelených ďalších desať ocenení, napríklad v kategórii Medicína a veda, Hospodárstvo, Divadlo a audiovizuálne umenie či Šport. Ocenenými bývajú osobnosti, ktoré sa svojou prácou významne pričinili o dobro v našej spoločnosti.

Ocenenie Krištáľové krídlo doposiaľ nezískal ešte žiadny zamestnanec charity, Alexandra Hovancová je jeho prvou nositeľkou. V Spišskej Novej Vsi sa stará o deti s vážnymi zdravotnými diagnózami, v niektorých prípadoch bez rodinného zázemia. Vďaka prístupu tamojšieho personálu sa však cítia byť milované a majú nádej stráviť plnohodnotné chvíle v prostredí, ktoré tvorí ich súčasný domov. Nečudo, že Saške hovoria, že je ich druhá mama. V Dome Charitas sv. Jozefa, ktorý spadá pod Spišskú katolícku charitu, poskytujú týmto deťom aj potrebnú zdravotnú starostlivosť. V zariadení ponúkajú aj núdzové bývanie ženám v neľahkej životnej situácii po odchode od partnera.

Veríme, že aj vďaka podujatiam, akým je Krištáľové krídlo, sa verejnosť dozvie o službe, ktorú charita robí pre tých najzraniteľnejších a uvedomí si jej zmysluplnosť a nevyhnutnosť. Podpora každého jedného človeka je pre našu prácu nesmierne dôležitá.

Rozhovor s ocenenou Alexandrou Hovancovou si môžete vypočuť v podcaste s názvom O zariadení pre nevyliečiteľne choré deti .