Na našej webovej stránke aktuálne pracujeme. Ďakujeme za trpezlivosť.

Tuyet žije pri rieke Mekong. Spoznaj jej rodinu

Tuyet je z chudobnej vietnamskej rodiny. Spolu s rodičmi a starou mamou žijú neďaleko rieky Mekong. Stará mama je chorá a pri chôdzi ju musia podopierať. Je odkázaná na starostlivosť najbližších. Otec je rybár, chodí chytať ryby na Mekong asi 15 minút od ich domu. Chodieva s ním aj jeho manželka, ktorá mu pri tom pomáha. Najčastejšie chodia chytať ryby v noci, kedy je hladina vody nižšia. Zdedili po svojich rodičoch len veľmi malý kúsok pozemku a preto nie sú schopní dopestovať si dostatok plodín, aby sa uživili. To je aj ich hlavná príčina chudoby. Sú preto odkázaní na lov rýb. Žijú veľmi skromne a jednoducho, v biednom prístrešku. Tuyet má rada hudbu a rada spieva. Chodí i do farského speváckeho zboru. Okrem toho rada chodí do školy a darí sa jej v učení i kreslení. Chlapcom a dievčatám z chudobných vietnamských rodín pomáhame najmä s podporou vzdelávania. Môžu sa tak zúčastňovať pravidelnej výučby v škole a získať potrebné vedomosti. Pokračovať v čítaní

Alexander navštevuje prvú triedu a učí sa veľmi rád

Napriek tomu, že Kazachstan je našej krajine geograficky vzdialený, pre našich darcov už neostáva neznámou krajinou. Cez príbehy kazašských detí, ktoré sú v núdzi, alebo sú z chudobných rodín, sa stáva táto krajina blízkou aj všetkým nám. V Kazachstane sme projekt Adopcia na diaľku® začali realizovať v roku 2013. Spolupráca je možná vďaka veľkej obetavosti a osobnému nasadeniu koordinátorky Oxany N. Syseovej, ktorá je pracovníčkou Caritas Kazachstan. Medzi kazašské deti, pre ktoré hľadáme aktuálne adoptívneho rodiča na diaľku, patrí i Alexander. Koordinátorka Oxana nám z Kazachstanu o chlapcovi napísala: „Alexander má sedem rokov. Je z chudobnej rodiny. Narodil sa v Kerbulakskej oblasti. Navštevuje aktuálne prvú B triedu. Alexander je veľmi usilovný. Rád rysuje. Má dobrú povahu a v triede je k ostatným láskavý. Učenie mu ide ľahko.“  Oxana sa venuje priamej terénnej sociálnej práci, navštevuje chudobné rodiny, a tak príbehy jednotlivých detí pozná veľmi dobre. Angažuje sa i pre zdravotne hendikepované osoby a pre ľudí bez domova. Väčšinu svojich aktivít vykonáva dobrovoľnícky. Pre projekt Adopcia na diaľku® zabezpečuje i administratívne náležitostí. Pokračovať v čítaní