Na našej webovej stránke aktuálne pracujeme. Ďakujeme za trpezlivosť.

Takto vyzerá jarné upratovanie, keď sa do práce pustia šikovní chalani z detského domova v Bortnykoch

Takéto akčné jarné upratovanie bolo v uplynulých dňoch v dedinke Bortnyky. V tomto detskom domove na Ukrajine žijú chlapci vo veku od 7 do 17 rokov. Väčšina z nich nemá jedného alebo oboch rodičov. Starší chlapci navštevujú stredné školy alebo kolégiá a bývajú cez týždeň v prípade väčších vzdialeností na internáte. Cez víkendy však prichádzajú domov, kde trávia čas  spoločne s ostatnými. Niekedy sú to oddychové aktivity, šport, hry, bicyklovanie, inokedy je však  sobota viac o práci. Tak to bolo aj nedávno. V jednom z e-mailov nám riaditeľ domova, Ruslan Markiv, MJ napísal: „Je pre nás, pracovníkov domova povzbudzujúce, že vždy, keď je plánovaná nejaká väčšia pracovná brigáda, starší chlapci prídu zakaždým ochotne pomôcť. Takisto sme v kontakte aj s chlapcami, ktorí dosiahli vek dospelosti, a tí sú tiež ochotní a prichádzajú pomôcť, ak je potrebné.“ Pokračovať v čítaní

Keď každodenné jedlo nie je samozrejmosť

Mať každý deň jedlo, nie je v Indii samozrejmosťou. Mnohé indické deti trpia podvýživou a nemajú primeranú stravu. Do nášho projektu Adopcia na diaľku® zapájame deti z chudobných rodín. Rodiny v Indii zápasia s nedostatkom pracovných príležitosti, pre rodičov je veľkým problémom nájsť prácu, vďaka ktorej by uživili svoje deti. Rodiny tak nemajú dostatok finančných prostriedkov, aby deťom mohli zaplatiť školné a zabezpečiť im aspoň základnú výživu. Ďalším veľkým negatívom je  negramotnosť dospelých aj deti. Vďaka vašej pomoci môžu chudobné indické deti  chodiť do školy, kde okrem vzdelávania dostávajú aj teplú a výživnú stravu. Zapoj sa do projektu aj ty a zlepší ich ťažkú realitu, s ktorou dennodenne bojujú. 15 eur mesačne znamená pre indické dieťa nový život. Viac informácií o realizácii pomoci v Indii nájdeš  v jednotlivých záložkách na našej webovej stránke: www.adopcianadialku.sk . Ďakujeme za tvoj záujem a podporu núdznych detí.

30 haitských deti hľadá adoptívneho rodiča. Staň sa ním

V uplynulých mesiacoch nás požiadala naša partnerská organizácia  Kongregácia malých sestier svätej Terézie o možnosť zaradiť do projektu ďalšie nové deti z Haiti. Táto miestna kongregácia prevádzkuje na Haiti viaceré školy pre deti z chudobných rodín. Sestry z kongregácie poznajú ťažké pomery haitských rodín veľmi dobre, nakoľko sa dlhodobo venujú najchudobnejším a najzaostalejším skupinám obyvateľstva. Jednou z ich škôl je škola Svätej Terézie v Cazeu. Aktuálne zaraďujeme z tejto školy a z oblasti Cazeau do nášho projektu ďalších 30 deti a hľadáme pre ne adoptívnych rodičov na diaľku. Zapojiť sa môžeš aj ty. Stačí vyplniť prihlášku na: http://www.charita.sk/adopcia/?page_id=289 , uložiť ako pdf formát a zaslať na našu e-mailovú adresu, ktorá je uvedená nižšie. Každý darca dostáva po zapojení sa do projektu dotazník s informáciami o dieťati a vie z akej rodiny dieťa je, ktorú triedu navštevuje, či aké má záľuby apod. Takisto dostáva fotografiu dieťaťa. Pokračovať v čítaní

Nádherný pozdrav z Biriek: Východní kresťania prežívajú radosť Svetlého týždňa

Nádherný veľkonočný pozdrav s posolstvom nádeje nám zaslali z detského domova v Birkách, z Ukrajiny. Východní kresťania – gréckokatolíci (aj pravoslávni) nazývajú týždeň od Veľkej noci Svetlým týždňom. Liturgické slávenia tohto obdobia sú plné radosti a oslavy zmŕtvychvstalého Ježiša Krista. Slová z veľkonočného kánona, ktoré sú i na tejto pohľadnici, môžu priniesť radosť každému: „Dnes je všetko plné svetla, nebo, zem i hlbočiny, nech celý svet oslavuje zmŕtvychvstalého Krista, v ktorom je naša sila.“ Pre ukrajinských veriacich je typickým veľkonočným pozdravom v chráme aj pri osobných stretnutiach v rodine, či s priateľmi zvolanie: „Christós voskrése – Kristus vstal z mŕtvych!“, na čo sa odpovedá: „Voístinu voskrése – Skutočne vstal z mŕtvych!“ Toto zvestovanie základnej pravdy našej viery nechýba ani na tejto pohľadnici. Text pokračuje prianím: Pokračovať v čítaní