Na našej webovej stránke aktuálne pracujeme. Ďakujeme za trpezlivosť.

Simeon pripravil pre adoptívneho rodiča pekný list a kresbu

Počas letných mesiacov rozposielame z niektorých krajín zásielky od detí a študentov našim dobrodincom a podporovateľom. Každý darca a darkyňa, ktorí podporujú konkrétne dieťa alebo študenta, sa po zapojení do projektu stáva tomuto chlapcovi alebo dievčaťu adoptívnym rodičom na diaľku. Každý adoptívny rodič dostáva jedenkrát ročne špecifickú zásielku, ktorá sa týka dieťaťa, ktoré podporuje. Zásielka obsahuje aktuálnu fotografiu, list alebo kresbu od dieťa a školskú správu. Na priloženej fotografii je haitský chlapec Simeon. Od koordinátorky z Riviere Froide sme cez prázdniny dostali materiály, ktoré spolu s deťmi pripravili pre slovenských darcov. Materiály z viacerých centier sme triedili, kontrolovali a postupne rozposielali adoptívnym rodičom. Pod textom je oskenovaný list s poďakovaním a milá kresba, ktorú Simeon nakreslil pre svojho adoptívneho rodiča. Simeon končil tretiu triedu základnej školy. List pripravoval pred koncom školského roka a tu je z neho časť: „Drahý dobrodinec, som veľmi rád, že ti píšem. Ako sa máš? A tvoja rodina? Pokiaľ ide o mňa, ja sa mám dobre. Hlavným cieľom môjho listu je poďakovať ti za všetku podporu počas školského roka. Pokračovať v čítaní

Tanec a divadlo nielen tešia indické deti, ale aj motivujú k pozitívnym zmenám

Naši koordinátori v Indii stále hľadajú nové možnosti pomoci núdznym vo svojej krajine. Tiež sa v tejto krajine narodili, prežili v nej väčšinu svojho života a životné okolnosti svojich krajanov poznajú veľmi dobre. Uvedomujú si, že mnohé skupiny sú naozaj v tak ťažkej sociálnej i ekonomickej situácii, a že nie je reálne, aby svoje životné podmienky mohli zmeniť bez pomoci niekoho iného. Poznajú veľmi dobre oblasti a komunity, kde žije najodkázanejšie a najchudobnejšie obyvateľstvo. Sú pravidelne v bezprostrednom kontakte s týmito komunitami, sociálnymi skupinami, rodinami a deťmi, ktorým pomáhajú. Jednou z foriem, ktorá spája a zbližuje, je tanec. Tanec je súčasťou všetkých významných udalostí, ktoré sa dejú či už v rodine, alebo spoločnosti. V jednej zo správ, nám koordinátorka pani Rene Furtado, napísala: „Jednou z aktivít, ktorú naši spolupracovníci pripravili, je tanečné vystúpenie detí a mladých. Pedagogickí pracovníci nacvičia tanečné zostavy žiakov a žiačok a s pripraveným vystúpením navštívia desať škôl.“ Pokračovať v čítaní