Vzácna návšteva: Saleziánska sestra Magda Cerovská je na misiách v Albánsku úctyhodných 25 rokov

1_mensia_aV uplynulých dňoch bola na dovolenke na Slovensku saleziánska sestra Magda Cerovská, FMA. Podarilo sa nám so sestrou Magdou stretnúť a porozprávať sa o realizácii projektu v Albánsku aj o misii, kde pôsobí. Sestra Magda žije a pracuje v albánskej osade v Tale-Bregdet, kde majú sestry svoju komunitu a misiu. So sestrami Saleziánkami spolupracujeme cez náš projekt. O ich práci a aktivitách, ktoré v Albánsku robia pre deti a mladých, ako aj o živote v Albánsku, si môžete prečítať v našom blogu uverejnenom v denníku Postoj. V blogu nájdete celý rozhovor so sestrou Magdou, ako aj pestré fotografie z ich akcií.

Do adopcie zapájame kazachstanské deti z útulku v meste Kapčagaj. Pridaj sa a pomôž aj ty

11039240_10203870906919080_655988884423292132_nV spolupráci s Caritas Kazachstan rozširujeme pomoc pre núdzne deti v Kazachstane. Do projektu Adopcia na diaľku® zapájame prvé deti z katolíckeho útulku v Kapčagaji.  Riaditeľom je  otec Artur Zaras, ktorý je aj opátom rímsko-katolíckej farnosti v meste Kapčagaj. Jeho služba v Kazachstane začala v októbri 2013. Prišiel sem z Poľska, aby pracoval v diecéze Najsvätejšej Trojice v Almate. O fungovaní útulku nám zaslali informácie naši spolupracovníci priamo Z Kazachstanu: Pokračovať v čítaní

Slováci pomáhajú ukrajinským sirotám

Sergij_BorMedzi prvé organizácie, s ktorými sme začínali spoluprácu na Ukrajine, patrí detský domov Miles Jesu v dedinke Bortnyky. Vďaka slovenským darcom sú do projektu adopcie zapojené všetky deti, ktoré tam žijú. Na fotografii je jeden z chlapcov, ktorý žije v domove už niekoľko rokov. Volá sa Sergij. Je úplnou sirotou. Ďakujeme všetkým vám, ktorí podporujete núdzne deti z detského domova. Sme vďační za každý váš dar, či je pravidelný alebo príležitostný. Finančný dar pre tieto deti je možné poukázať na bankový účet v tvare IBAN SK33 7500 0000 0040 1751 0435, variabilný symbol: 6306. O situácii a deťoch, ktoré v domove žijú, informujeme našich priaznivcov a širšiu verejnosť aj na blogu denníka Postoj.

Strieborné jubileum indického centra BPKS

india_vyrocie

Bala Pragathi Kendra Services (BPKS) je centrum v Indii, s ktorým Slovenská katolícka charita začala spolupracovať ako s prvým od začatia Adopcie na diaľku® v roku 1996. V tom čase ho viedla sestra Maria Goretti Quadros, SRA, iniciátorka tohto projektu. Súčasťou centra je aj Prathibhodaya – škola vyššieho technického vzdelávania. Študenti tu nachádzajú možnosť získať odborné vzdelanie v rôznych profesiách ako vodoinštalácia, elektroinštalácia, krajčírstvo a módne návrhárstvo, automechanika, chladenie a  klimatizácia, počítačové aplikácie, kancelárska administratíva. V koncom minulého roka centrum BPKS oslávilo 25. výročie svojho založenia. Doteraz dostalo podporu od slovenských darcov 520 detí registrovaných pod týmto centrom. Ich zásluhou boli schopné nájsť si prácu, stať sa sebestačnými a pomáhať aj svojim rodičom a súrodencom. Kolektívu centra želáme k jubileu veľa úspechov, energie a štedrých darcov v ich misii v prospech núdznych detí a rodín.

Pozdrav z letného tábora z Albánska

1_deti_albSestra Magda Cerovská z albánskej osady Bregdet, s ktorou spolupracujeme cez náš projekt , pozdravuje slovenských darcov a píše: „V našom centre Laura Vicuña Breget sme opäť pripravili prázdninový tábor, tento rok pod heslom ”Za 15 dní okolo sveta”, a nakoľko je Rok Božieho milosrdenstva, snažíme sa spoločne na každom kontinente objaviť lásku a odpustenie Otca. Detí je veľa a máme aj 45 animátorov, dve dobrovoľníčky zo Slovenska cez saleziánsku organizáciu VIDES a jedného dobrovoľníka z Talianska. Deti sú šťastné, veľa nového sa naučili, objavujú svet. Máme krásne slnečné počasie a každý deň sa skupinka animátorov stretáva pri mori, aby načerpali silu do nového dňa. Práca je náročná, ale zároveň krásna. Všetci si navzájom ochotne pomáhajú. Vďaka spolupráci s projektom Slovenskej katolíckej charity Adopcia na diaľku® aj tento rok sme zakúpili pre deti tričká, materiál potrebný pre tábor, darčeky a sladkosti.“   Pokračovať v čítaní