Aktuality

Čo máme nové?

2555 Iračanov má po roku pitnú vodu vďaka vám

pridal: charita | dátum: 31. augusta 2023 | kategória: Irak

Viete si to predstaviť? 365 irackých rodín, medzi nimi množstvo vysídlencov v obci Sreshka nemalo pitnú vodu celý rok. Pokazilo sa im čerpadlo v studni a zhrdzavelo potrubie. Vďaka vašim darom zo Zbierky na pomoc prenasledovaným kresťanom a utečencom a spolupráci so Shingala Azad Organization ڕێکخراوا شنگالا ئازاد ju už majú.

Miestni robotníci vymenili vyše 800 metrové hrdzavé potrubie a do studne nainštalovali nové čerpadlo. Chlapi tak mali robotu vo svojej obci a nemuseli dochádzať za prácou, mohli byť viac doma s rodinami. Na túto potrebu sme natrafili počas monitorovacej cesty ešte v januári. Bohu vďaka, že sa to podarilo spraviť tak rýchlo.

„Máme veľkú radosť, že je další skvelý a zmysluplný projekt dokončený. V obci Sreshka, kde žije mnoho vnútorne vysídlených obyvateľov z oblasti Sinjar, to bolo veľmi potrebné,“ hovorí Šárka Petrová zo Shingala Azad.

Ďakujeme Konferencii biskupov Slovenska, že nám verí a vďaka otcom biskupom a vám môžeme pomáhať prenasledovaným kresťanom a utečencom na Blízkom východe. Ako vidíte, má to zmysel!