Pomoc Ukrajine

Informácie o pomoci ľuďom na Ukrajine🇺🇦 a tým, ktorí prichádzajú na Slovensko🇸🇰

Prispieť do zbierky na pomoc ľuďom na Ukrajine môžete
online na charita.darujme.sk/ukrajina/
alebo prevodom na účet verejnej zbierky SK93 1100 0000 0029 4546 3097 variabilný symbol 380.

Ako pomáhame na hraniciach a na Ukrajine

Charitní pracovníci spolu s dobrovoľníkmi pomáhajú na hraničnom priechode Vyšné Nemecké

Tím Gréckokatolíckej eparchiálnej charity Košice v Charita point poskytuje v pondelky až piatky od 7:00 do 22:30 asistenciu pri prechode hraníc a následne odídencov informuje o pomoci Charity. Prosíme vás o modlitby za ich službu ako aj za pokoj a mier na Ukrajine a v našich srdciach. Pre záujem o dobrovoľníctvo píšte na dobrovolnictvo@charita.sk

Pomoc s ubytovaním, materiálnou a potravinovou pomocou

V oblasti ubytovania sme sa spojili s Konferenciou biskupov Slovenska a Maltézskou pomocou Slovensko. V tomto čase je s ubytovaním veľký problém nakoľko sú vyčerpané skoro všetky kapacity.

Materiálnu a potravinovú pomoc zbierajú všetky diecézne a eparchiálne charity. Po celom Slovensku máme viac ako 60 zberných miest. Veľkú pomoc poskytujú farské charity a farnosti, ktoré dokážu vyzbierať ohromné množstvo vecí. Začali sme s pravidelnou distribúciou pomoci.

Charita pomáha na Ukrajine od roku 2014

A to vďaka v spolupráci s Caritas Donetsk. Vnútorným vysídlencom sa tu miestny tím venuje cez psychologickú pomoc a poukážky na potraviny a lieky. Táto forma pomoci sa teraz rýchlo mení a znásobuje. Ďakujeme, že ste v tom s nami.