Neváhaj a pridaj sa k nám | Slovenská katolícka charita

Neváhaj a pridaj sa k nám

pridal: charita | dátum: 12. júna 2018 | kategória: Adopcia na diaľku®

Najdlhšie cez náš projekt Adopcia na diaľku® pôsobíme v Indii. V tejto krajine sme začínali v roku 1996. Vďaka vám za túto dobu dostalo pomoc takmer 3 000 indických detí. Medzi indické deti, ktorým vaša podpora zmenila život, patrí aj Swathi. Dnes je z nej 22 ročná dievčina, ktorá mohla vďaka pomoci zo Slovenska vyštudovať nielen základnú a strednú školu, ale úspešne študovať aj na vyššej odbornej škole v odbore ekonomika. Prečítajte si kúsok z jej príbehu:

„Swathi sa narodila v dedinke Nayampally. Bývala s otcom Sudharom, ktorý sa živil šúľaním cigariet. O prácu však prišiel a na vidieku nemal stabilné zamestnanie. Aby uživil rodinu, prijímal sezónne a príležitostné práce akéhokoľvek druhu, ale jeho príjem bol veľmi nízky. Matka Sujatha sa starala o domácnosť a výchovu dvoch detí. Rodina žila vo veľkej chudobe a rodičia nemali dostatok financií, aby svojej dcére Swathi a jej bratovi Sukeshovi mohli zaplatiť školné. Pracovníci zo sociálneho centra, ktorí pravidelne navštevovali rodiny aj v tejto dedinke, zaradili Swathi do Adopcie na diaľku®. Vďaka pomoci slovenských darcov, mala Swathi každý rok uhradené školské poplatky za štúdium, ako aj učebnice a školské pomôcky. Swathi bola veľmi bystrou a usilovnou žiačkou. Do školy chodila rada, okrem toho aj rada tancovala. Vďaka pravidelnej podpore, ukončila základnú školu a neskôr aj úspešne zmaturovala. Podarilo sa jej dostať i na vyššiu odbornú školu ekonomickú, kde sa jej tiež darilo výborne a v štúdiu dosiahla nadpriemerné výsledky. Swathi je veľmi vďačná svojmu adoptívnemu rodičovi, vďaka ktorému má kvalitné vzdelanie, môže si nájsť primeranú prácu a vykročiť tak z extrémnej chudoby a pomôcť aj svojej rodine.“

Našu pomoc pre chudobné indické deti rozširujeme. Pridaj sa k nám a pomôž spolu s nami zmeniť ťažký životný príbeh konkrétnemu indickému dievčaťu, či chlapcovi. Staň sa adoptívnym rodičom na diaľku a tvojich 15 eur mesačne dá rovnakú šancu chudobnému dieťaťu, akým bola aj Swathi. Ďakujeme. Vzdelanie mení v Indii extrémnu chudobu na dôstojný život.

Fotografia Swathi