SKCH už po štvrtýkrát spúšťa zbierku školských pomôcok | Slovenská katolícka charita

SKCH už po štvrtýkrát spúšťa zbierku školských pomôcok

pridal: wp-dev | dátum: 1. júla 2013 | kategória: Aktuality

BRATISLAVA. 28. júna 2013 – Slovenská katolícka charita už po štvrtýkrát organizuje zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín. Počas letných prázdnin tak budú môcť žiaci a študenti, ich rodiny, ale aj široká verejnosť darovať nové alebo už použité školské pomôcky a pomôcť rodinám v núdzi pripraviť sa na nový školský rok.

„Zbierka potrvá od dnešného dňa až do 31. augusta. Ľudia môžu darovať napríklad použité, no stále funkčné perá, farbičky, pravítka, kružidlá, zošity, vodové aj temperové farby, peračníky či zachovalé školské tašky. Všetky vyzbierané veci poputujú do rúk deťom zo sociálne slabších rodín, deťom z charitných detských domovov a rómskych rodín po celom Slovensku,“ povedal generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.

Do zbierky sa zapojilo 27 centier na celom Slovensku. Ich zoznam, v ktorom sú uvedené presné kontaktné údaje je dostupný na internetovej stránke www.charita.sk. „Nástup do školy je pre mnohé rodiny finančne náročný, som preto rád, že minulý rok sme vďaka zbierke pomohli viac ako dvom stovkám rodín,“ uviedol Radovan Gumulák. Dodal, že do zbierky sa zapojili aj firmy a mnoho ľudí prispelo novými vecami, ktoré ešte neboli použité. Vyzbierané školské pomôcky budú do rodín distribuovať priamo centrá, ktoré sa do zbierky zapojili a poznajú potreby rodín v ich okolí.

Priebeh zbierky:

Čo je možné darovať?

Predovšetkým pomôcky, ktoré používajú žiaci v školách, ako napr.: školské tašky, peračníky, perá a ceruzky, strúhadlá, farbičky a fixky, vodové či temperové farby, zošity, dosky či obaly na zošity a učebnice, atď. Jedinou podmienkou je, aby darované potreby boli funkčné a nie pokazené a žiaci ich mohli plnohodnotne používať. V prípade školských tašiek a ruksakov centrá, ktoré budú prijímať materiálne dary prosia o ich čistotu a funkčnosť uzatváracích mechanizmov.

Ktoré zariadenia preberajú školské pomôcky?

Zoznam centier určených na prijímanie darovaných školských potrieb nájdete TU!

Ako bude prebiehať zbierka?

Prostredníctvom stránky www.charita.sk si môžu ľudia zvoliť zariadenie najbližšie miestu ich bydliska, ktoré príjme nimi darované školské pomôcky. Pomôcky určené na darovanie môžu priniesť do uvedených centier v termíne od 28. 6. do 31. 8.2013.