Virtuálny maltézsky punč | Slovenská katolícka charita

Virtuálny maltézsky punč

pridal: charita | dátum: 7. decembra 2020 | kategória: Aktuality

Každoročný maltézsky punč na Vianočných trhoch v Nitre sa tento rok kvôli obmedzeniam presúva do online priestoru. Výťažok z akcie je venovaný na pomoc Hospicu u Bernadetky, ktorý patrí pod Diecéznu charitu Nitra.

V minulosti, počas takmer 10 rokov existencie tejto vianočnej akcie, sa podarilo vyzbierať viac ako 35 tis. eur! Zbierkou pre hospic pokračujú Maltézski rytieri v starobylej tradícii, ktorú členovia Rádu začali už pred 900 rokmi. Už vtedy ich v tomto úsilí podporovali veľmajstri Rádu a pápeži, a preto aj záštitu nad akciou pre hospic prevzal nitriansky biskup Mons. Viliam Judák.

Maltézsky rád sa dlhodobo angažuje službou v nitrianskom hospici zbieraním finančných prostriedkov na jeho chod, ale najmä sprevádzaním chorých, zdravotnou starostlivosťou, údržbou areálu a službou na recepcii.

Viac informácií ako sa môžete zúčastniť a pomôcť nájdete na stránke http://charitanitra.sk/. Ďakujeme!!