40 DNÍ BEZ ALKOHOLU – CHARITA VYZÝVA VEREJNOSŤ SPOZNAŤ SVOJE LIMITY | Slovenská katolícka charita

40 DNÍ BEZ ALKOHOLU – CHARITA VYZÝVA VEREJNOSŤ SPOZNAŤ SVOJE LIMITY

pridal: wp-dev | dátum: 8. marca 2011 | kategória: Aktuality

foto: Michal Fulier

40 dní bez alkoholu je názov kampane, ktorú 9. marca štartuje Slovenská katolícka charita (SKCH) v spolupráci s Gréckokatolíckou charitou Prešov a Mesačníkom Cesta za účelom zvýšenia informovanosti čo najširšej verejnosti o problematike alkoholizmu a jeho dopadov na životy ľudí. Zapojiť sa do nej môžu ako jednotlivci, tak i skupiny a to spôsobom, že počas 40 dní si odrieknu alkoholické nápoje.Tým majú príležitosť prejaviť solidárnosť so všetkými, ktorí znášajú negatívne následky užívania alkoholu.

Charita tiež vyzýva práve počas pôstneho obdobia úplnou abstinenciou podať svedectvo ďalším dospelým a hlavne deťom o nebezpečenstve alkoholu. Cieľom tejto kampane je upriamiť pozornosť verejnosti na snahu charity pomáhať ľuďom v akejkoľvek núdzi, ale rovnako prispievať k tomu, aby sa nikto do núdze nedostal. Preto považuje za veľmi dôležité budovať povedomie o zodpovednom užívaní alkoholických nápojov. Chce rovnako prispieť k samozrejmosti riadenia dopravných prostriedkov bez užívania akýchkoľvek omamných látok. Mnoho rodín totiž môže mať krajší život, keď si jej členovia budú uvedomovať svoju zodpovednosť voči deťom a sebe samým.

Pozývame Vás všetkých, aby ste sa od 9. marca pripojili v znamení solidarity ku kampani Slovenskej katolíckej charity – 40 dní bez alkoholu. Pripojte sa k nám a odrieknite si počas 40 dní alkoholické nápoje. Viac informácií a možnosť zapojenia sa do tejto kampane nájdete na internetovej stránke www.bezalkoholu.sk

40 dní bez alkoholu – za viac skutočnej radosti