Boli sme na Pohode | Slovenská katolícka charita

Boli sme na Pohode

pridal: wp-dev | dátum: 12. júla 2017 | kategória: Aktuality

V dňoch 6. – 8. júla 2017 sa Slovenská katolícka charita stala súčasťou Pohody, najväčšieho hudobného festivalu na Slovensku.

Festival Pohoda odštartoval svoj 21. ročník na trenčianskom letisku. Festival každoročne navštívi približne 30 000 účastníkov. Počas troch dní môžu okrem hudobných vystúpení, zažiť divadelné predstavenia, diskusie či workshopy. Svoje miesto majú pravidelne aj neziskové organizácie, ktoré majú počas celého trvania festivalu prezentovať svoju činnosť v NGO zóne.

„Na Pohode sme chceli návštevníkom, ľuďom dobrej vôle, ukázať, že Slovenská katolícka charita pomáha ľuďom v núdzi, že pomáha všetkým bez ohľadu na ich náboženstvo,“ vysvetľuje nový generálny sekretár Erich Hulman.

Túto možnosť sme tento rok využili aj my. V našom stánku sme prezentovali prácu diecéznych a arcidiecéznych charít na Slovensku, ale aj zahraničné projekty Charity. Hlavnou myšlienkou, ktorú sme účastníkom prezentovali, bolo “Pomáhame všetkým bez rozdielu”. Návštevníci festivalu si mohli prečítať príbehy ľudí, ktorým sme pomohli a vyjadriť im sympatie prilepením malého srdiečka.

„Otázka jednej návštevníčky nášho stánku, či sa tá moslimka oblečená v burke (figurína znázorňujúca pomoc Charity utečencom v Iraku) musela dať najskôr pokrstiť, ma rozosmiala. No cítil som aj smútok – nakoľko odhalila, aké mnohé predsudky môžu súčasným mladým ľuďom brániť realizovať ich veľký potenciál v charitných dielach,“ dodal Hulman.

V dňoch 6-8.7. 2017 sa Slovenská katolícka charita stala súčasťou najväčšieho hudobného festivalu na Slovensku, festivalu Pohoda.

Festival Pohoda odštartoval svoj 21. ročník na trenčianskom letisku. Festival každoročne navštívi približne 30 000 účastníkov. Počas troch dni môžu okrem hudobných vystúpení, zažiť divadelné predstavenia, diskusie či workshopy. Svoje miesto majú každoročne aj neziskové organizácie, ktoré majú počas celého trvania festivalu prezentovať svoju činnosť v NGO zóne.

Túto možnosť sme tento rok využili aj my. V našom stánku sme prezentovali prácu diecéznych a arcidiecéznych charít na Slovensku ale aj zahraničné projekty Charity. Hlavnou myšlienkou, ktorú sme účastníkom prezentovali, bolo, že pomáhame všetkým bez rozdielu. Návštevníci festivalu si mohli prečítať príbehy ľudí, ktorým sme pomohli a vyjadriť im sympatie prilepením malého srdiečka. V stánku sa zastavilo množstvo mladých ľudí, ktorým sme mali možnosť porozprávať o našej práci. Čas strávený na Pohode bol pre nás veľmi inšpiratívny. Získali sme veľa podnetov, ktoré nás môžu opäť posunúť ďalej. Ďakujeme všetkým, ktorí nás v stánku navštívili. Veríme, že sa vidíme opäť o rok.