Centrum sv. Vincenta Pallotti: Samuel, Kessa, Claire a Bebe budú k nám chodiť 2x do týždňa | Slovenská katolícka charita

pridal: janek | dátum: 20. októbra 2020 | kategória: Rozvojová spolupráca

Centrum sv. Vincenta Pallotti v Kibeho funguje od začiatku pandémie v obmedzenom režime. Deti, ktoré sem chodili v rámci predškolského vzdelávania a učili sme ich základným hygienickým návykom zostali zo dňa na deň doma. Ako sa vyvíja situácia u nich doma?

Ťažko sa nám pozeralo na fotky, ktoré sme dostali od učiteliek z centra v Rwande. Chodievajú deti navštevovať domov, nakoľko sú školy a škôlky v krajine stále zatvorené. Nemôžeme si dovoliť nechať deti a ich rodiny bez podpory. Sú škôlkari, ktorým sa ako tak darí, ale nájdu sa aj takí, ktorí boli značne zanedbávaní. Dohodli sme sa s rodičmi či príbuznými, že títo budú chodiť 2x do týždňa do centra, kde ich celých umyjeme, vyčistíme im nôžky, ostriháme a vymeníme oblečenie. Rodičom stále hovoríme o potrebnej starostlivosti a sme radi, že si to väčšina zobrala k srdcu. Na tieto fotky sa už pozerá lepšie. Prosíme o modlitby a podporu pre deti z okolia Kibeho cez zbierku Pôstna krabička.