Dagmar Chanáthová z Gréckokatolíckej charity v Prešove sa dostala do finále v súťaži Sestra roka | Slovenská katolícka charita

pridal: wp-dev | dátum: 8. apríla 2013 | kategória: Aktuality

foto: Dagmar Chanáthová vpravo

BRATISLAVA. Medzi finalistky súťaže Sestra roka sa tento rok prebojovala aj Dagmar Chanáthová, ktorá vedie sestry Gréckokatolíckej charity v Prešove. Po prvý raz v šesťročnej histórii súťaže sa tak medzi finalistov dostala sestra z cirkevného zariadenia. Hoci súťaž nevyhrala, jej postup do finále je úspechom.

Galavečer bol naozaj nádherný, ocenenie ma nesmierne potešilo, lebo som s tým vôbec nerátala, veď ja som len taký malý kamienok v mozaike ošetrovateľstva. Veľmi si to vážim, pretože je to viditeľné gesto uznania poslania sestry a aj signál, že sme v správny čas, na správnom mieste, tam kde nás potrebujú ľudia,“ zhodnotila úspech v súťaži Dagmar Chanáthová.

Cieľom súťaže, ktorá vyvrcholila slávnostným večerom 25. marca 2013, je zvýšiť spoločenskú prestíž ošetrovateľskej profesie a morálne oceniť prácu sestier. „V domácej ošetrovateľskej starostlivosti dokážeme pacienta manažovať v jeho domácom prostredí, ale aj na ulici či v útulku. Napĺňame tým koncepciu komunitného ošetrovateľstva a to mi po všetkých stránkach umožňuje Gréckokatolícka charita Prešov,“ vysvetlila Dagmar Chanáthová a dodala, že ocenenie patrí aj všetkým jej kolegyniam a sestrám, ktoré ošetrovateľskú starostlivosť vykonávajú profesionálne, s otvoreným srdcom a láskou, hoci to nie je vždy ľahké.

Strieborné ruže svätej Alžbety teda najvyššie ocenenie získali štyri víťazky v jednotlivých kategóriách. V kategórii Sestra roka 2012 poskytovateľka ošetrovateľskej starostlivosti zvíťazila Helena Gondárová Vyhničková z Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Ústrednej vojenskej nemocnice SNP, Fakultnej nemocnice v Ružomberku. V kategórii sestier manažérok prvenstvo získala námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Fakultnej nemocnice v Trnave Melanie Beťková a cenu za celoživotné dielo v ošetrovateľstve za minulý rok si prevzala Anna Eliašová, dekanka Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove. V internetovom hlasovaní o najsympatickejšiu finalistku. titul Sestra sestier získala Marta Kráľovičová z agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti Linda v Piešťanoch.

Pozrite si profil pani Dagmar Chanáthovej (Gréckokatolícka charita Prešov, ADOS Charitas) – profil.