Kapitulské dvory priniesli aj strom želaní | Slovenská katolícka charita

Kapitulské dvory priniesli aj strom želaní

pridal: wp-dev | dátum: 29. mája 2017 | kategória: Aktuality

Slovenská katolícka charita (SKCH) je už tradičným účastníkom podujatia, ktoré sa snaží vdýchnuť život a pootvoriť brány Kapitulskej ulice v historickom centre Bratislavy. Obyvatelia hlavného mesta, ako aj návštevníci z celého Slovenka, mali v sobotu 27. mája 2017 možnosť nazrieť do bežne uzavretých dvorov a záhrad cirkevných a súkromných domov. História Kapitulskej ulice siaha až do 14. storočia. Okrem samotných priestorov za múrmi stredovekých domov bol pripravený aj bohatý sprievodný program a ulička tak v tento deň ožila prácami remeselníkov, hudobníkov ako aj výtvarníkov, ktorí prezentovali svoje práce v niekoľkých pouličných stánkoch. Sme veľmi radi, že sa medzi nimi nachádzal aj stánok kolegov z Bratislavskej arcidicéznej charity, ktorý ponúkal výrobky ich klientov.

SKCH otvorila v tento deň svoju veľkú červenú bránu, aby tak sprístupnila návštevníkom nádvorie, ako aj krásnu záhradu pod mestskými hradbami. Zamestnanci SKCH pripravili prezentáciu venovanú téme 90. výročia SKCH. V rámci stánku na nádvorí bola k dispozícii osviežujúca limonáda a tiež strom želaní, prostredníctvom ktorého mohli návštevníci zanechať charite svoje blahoželanie, či odkaz.

V záhrade mala svoj priestor dobrovoľníčka Monika, ktorá pôsosbila v Kultúrnom centre sv. Vincenta Pallotti pre deti v Rwande. Okrem miestneho čaju vedela poskytnúť zvedavým okoloidúcim informácie z prvej ruky. Bohatú ponuku uzatvárala vkusná prezentácia projektu STOP obchodovaniu s ľuďmi, ktorá okrem propagácie aktivít projektu priniesla aj kolekciu obnoseneného šatsva, kúpou ktorej bolo možné podpriť vybrané aktvity projektu.

Vďaka krásnemu slnečnému počasiu sa podujatie vydarilo a naše poďakovanie patrí všetkým zamestnancom, ktorí sa na jeho organizácii aktívne podieľali.