Klienti projektu Rafael v Žiline pokorili vrch Straník | Slovenská katolícka charita

Klienti projektu Rafael v Žiline pokorili vrch Straník

pridal: wp-dev | dátum: 25. septembra 2015 | kategória: Aktuality

Integračný projekt pre utečencov na Slovensku Rafael II. pripravil v utorok 22. septembra 2015 pre svojich klientov v Žiline výlet na vrh Straník v rámci neformálneho vzdelávania “Spoznávanie Žilinského kraja a okolia Žiliny.”
Azylanti z Iraku, Afganistanu a Ugandy stúpali na vrh Straník z dedinky Zástranie približne 30 minút spolu so slovenskými dobrovoľníkmi. Mesto Žilina leží v Žilinskej kotline obkolesené Malou Fatrou a Kysuckou vrchovinou. Pohľad na krajinu z vrcholu pohoria bol preto úchvatný. Pekné počasie využilo aj množstvo paraglajdistov, ktorí skákali len pár metrov od skupinky turistov. Okrem príjemne strávených chvíľ s pracovníkmi žilinského pracoviska Rafael sa klienti dozvedeli aj viac informácií o Žilinskom kraji, Žiline a okolitých mestách. Z vrcholu Straníka mohli turisti zazrieť aj rôzne fabriky a automobilky, ktoré poznajú a v budúcnosti by si v nich mohli nájsť svoje uplatnenie.