Čo máme nové?

Materiálna pomoc pre utečencov na Slovensku

pridal: wp-dev | dátum: 3. septembra 2015 | kategória: Aktuality

foto: Caritas Internationalis

Sociálni pracovníci momentálne hľadajú pre klientov na Slovensku túto formu pomoci:

Kancelária v Bratislave

• Sušiak na bielizeň;
  • Detské plienky pre 2 osamelé matky s deťmi vo veku 7 mes., 1 rok a pre rodinu s 2 malými deťmi vo veku 1,5 roka;
  • Bicykel, korčule, PC, použitá elektronika, kočík, novorodenecké oblečenie, dáždniky, pršiplášte pre deti a možno zimné veci – pre deti ako rukavice, šály, čiapky, topánočky;
  • Pre osoby s medzinárodnou formou ochrany z krajín Somálsko, Eritrea, Irak, Irán, Afganistan a Sýria sa hľadá žehlička 5ks, práčka 2ks, malé chladničky s mrazničkou 5ks;
  • Hygienické potreby ako šampóny, sprchové gély, žiletky mužské,ženské, pracie prášky, prostriedky na umývanie riadu, zubné pasty, zubné kefky, toaletný papier;

Kancelária v Žiline

• Použitý bicykel;
  • Hygienické potreby +trvanlivé potraviny pre mnohopočetnú rodinu v Lučenci( 11 detí+2 dospelí)
  • rodina vo Zvolene: použitý gauč+ manželská posteľ, trvanlivé potraviny: trvanlivé cestoviny, rybacie konzervy;
  • Pre klienta do Ružomberka, ktorý si tam nedávno našiel prácu sociálni pracovníci zháňajú na začiatok: posteľné obliečky, periny, hrnce, taniere;
  • Pre rodinu z Afganistanu, žijúcu v Žiline sa hľadá manželská posteľ+matrac, skriňa na oblečenie, televízor, mikrovlnka, koberec do obývačky;
  • Pre rodinu žijúcu vo Zvolene sa hľadá manželská posteľ, sedačka do obývačky, žehlička;
  • Pre mnohopočetnú rodinu z Ukrajiny žijúcu v Lučenci sa hľadá práčka, mikrovlnka, žehlička, sporák, stolová lampa, posteľné prádlo-sada 11ks, vankúše 11ks, paplóny 11ks, uteráky 11ks;
  • Pre rodinu z Ukrajiny žijúcu v Ružomberku a azylanta z Ugandy sa hľadá mikrovlnka, rýchlovarná kanvica, televízor, DVD-prehrávač, vysávač, notebook, kuchynská sada-príbory, panvice, hrnce, perina+vankúš, posteľné prádlo-sada;
  • Pre osoby s medzinárodnou ochranou z Iraku žijúcich v Žiline sa hľadá fén, žehlička, príbor-sada, hrnce-sada, taniere-sada, rýchlovarná kanvica 3ks, notebook 2ks, bicykel 2ks;

Kancelária v Košiciach

• Použitá práčka pre mnohopočetnú rodinu;
  • Posteľ s matracom pre osamelú matku s deťmi;
  • Detské plienky pre mnohopočetnú rodinu s najmladším dieťaťom vo veku 2 rokov;
  • Rodiny azylantov a osôb s doplnkovou ochranou momentálne zháňajú: posteľné prádlo 10ks, vankúše 10ks, nábytok – posteľ 2ks, skrine 1ks, stoličky 15 ks,použitý gauč 1ks, stôl – jedálenský 2ks, hrnce a panvice.
  • Topánky, prezuvky, ponožky;
  • Obuv čísla pre dievčatá: č. 22- 1ks, 26 -2ks, 29-1ks, 31-1ks, 34-2ks, 37-1ks. ženské: č. :38-2ks, 39-2ks, 40-1ks. Mužské: č.: 39-2ks, 40-1ks, 41-2ks,42-2ks, 43-3ks, 44-3ks

Do všetkých kancelárií sa zháňajú použite funkčné notebooky pre vysokoškolských študentov a klientov navštevujúcich kanceláriu za účelom zvyšovania počítačovej gramotnosti klientov, ale aj podporu našich študentov stredných a vysokých škôl.

Odberné miesta sú v integračných poradenských centrách v mestách Bratislava, Košice a Žilina na dolu uvedených adresách, alebo v miestach kde sa zdržiavajú klienti ako Lučenec, Trnava, Ružomberok, Trenčín.

Mokrohájska cesta 6, 841 04 Bratislava
Emília Trepáčová trepacova(zavinac)charita.sk

Daniela Dlabača 22, 010 01 Žilina
Lenka Berová berova(zavinac)charita.sk

Moyzesova 36, 040 01 Košice
Stanislava Hulinová hulinova(zavinac)charita.sk

Hľadáme dobrovoľníkov:

• v Bratislave, Žiline a v Košiciach sa hľadajú dobrovoľníci, ktorí by vedeli ubytovať jednotlivcov, rodiny do samostatných izieb, garsóniek, 1.-2 izbových bytov. Na trhu nehnuteľností vysoké ceny nájmov, platba depozitu a kaucie naraz- klienti si to nemôžu dovoliť. Hľadáme preto, ubytovanie, kde by naši klienti boli oslobodení od platenia kaucií, depozitov, vysokých nájmov, nakoľko počiatočné obdobie nových klientov je pre nich náročné.
  • v Bratislave, Žiline a v Košiciach sa hľadajú dobrovoľníci na doučovanie SJ, aby sa naši klienti vedeli čo najrýchlejšie zaradiť do pracovného života.
  • V Bratislave sa momentálne hľadá dobrovoľníčka na doučovanie matematiky pre dievča z Afganistanu navštevujúce 9. ročník ZŠ