Netypické letné prázdniny na Haiti | Slovenská katolícka charita

Netypické letné prázdniny na Haiti

pridal: charita | dátum: 12. októbra 2021 | kategória: Adopcia na diaľku®

„A keď padnú, jeden zdvihne druhého.“ Kazateľ 4:10

Pre Haiťanov bolo tohtoročné leto o niečo náročnejšie. Okrem zlej zdravotnej situácie, postihlo Haiti 14. augusta ťažké zemetrasenie. Naše centrum sa nachádza približne 120 kilometrov od miesta zemetrasenia, a tak mesto utrpelo minimálne škody. Mnoho rodín má príbuzných čí blízkych v iných častiach krajiny, a preto sa rozhodli ísť im pomôcť. Kvôli komplikáciám sa na Haiti otvorili brány škôl o niečo neskôr, než sú deti zvyknuté. Ako nás o tom informovala naša miestna koordinátorka, do škôl sa začalo chodiť až 21. septembra.

Pre mnohé deti je možnosť byť v škole zázrakom. Vzdelávajú sa, dostanú teplé jedlo a môžu tráviť čas so svojimi priateľmi. Chlapci veľmi radi hrávajú futbal, je to predsa haitský národný šport. V ťažkých časoch, ktoré prežívajú, je niekedy najlepším liekom detský smiech a prítomnosť priateľa. Preto čas strávený s priateľmi pri hraní futbalu či ceste do školy im je vzácny.

Chlapci sa tešia zo začiatku školského roka.

„Vďaka pani Terézii som mohol tento rok nastúpiť do šiesteho ročníka a zúčastňujem sa rôznych krúžkov po škole. Mojím snom je stať sa raz právnikom.“

Všetkým našim darcom sme veľmi vďační, že môžeme pomáhať deťom ako je Peterson. Ďakujeme, spoločne pomáhame deťom už 25 rokov.

Peterson Herard

13 rokov, Rivière-Froide