Otvárame charitnú záhradu na Víkend parkov a záhrad | Slovenská katolícka charita

Otvárame charitnú záhradu na Víkend parkov a záhrad

pridal: charita | dátum: 3. júna 2022 | kategória: Aktuality

Unikátny víkend otvorených parkov a záhrad začal dnes, v piatok (3.6.) a potrvá až nedele, kedy majú všetci návštevníci jedinečnú možnosť navštíviť a spoznať viac ako 100 parkov a záhrad po celom Slovensku. Viaceré z nich ako aj naša charitná záhrada sú pre verejnosť sprístupnené len pre túto príležitosť.

V roku 2022 bola zvolená celoeurópska téma „Parky a záhrady čelia klimatickej zmene“. Parky a záhrady plnia nenahraditeľnú funkciu v čase klimatických zmien a zároveň sú aj samé týmito zmenami vo veľkej miere dotknuté.

V charitnej záhrade sa môžete tešiť na nasledovný program:

Potlač na tričká (v piatok): Prineste si vlastné tričko alebo iné oblečenie a nechajte si ho potlačiť krásnou grafikou s témou tajomnej záhrady pod hradbami mesta (rozmer cca 15×20 cm). K dispozícii budú aj tričká z charitného bazára za dobrovoľný príspevok.*

Výstava fotografií o vojne na Ukrajine: Charita pomáha vojnovým utečencom na Slovensku a dováža humanitárnu pomoc aj na Ukrajinu. Spoznajte pomoc prostredníctvom fotografií, umenia prihovárajúceho sa bez slov.

Prezentácia našej činnosti: K dispozícii budú materiály prezentujúce činnosť charity na Slovensku aj v zahraničí. Nechajte sa osloviť niektorým projektom a nájdite svoju cestu, ako pomáhať.

Malé občerstvenie s posedením: Ponúkame limonády z charitnej bylinkovej záhrady a výbornú kávu od oceňovaného Zlatého zrnka za dobrovoľný príspevok.* Natrhajte si bylinky a namixujte limonádu podľa seba alebo si kúsok z charitnej záhrady odneste aj k vám domov.

*Dobrovoľný príspevok je určený na revitalizáciu záhrady.