Pracovná návšteva Olomouca | Slovenská katolícka charita

Pracovná návšteva Olomouca

pridal: wp-dev | dátum: 24. júla 2017 | kategória: Aktuality

Vo štvrtok 20. júla 2017 v rámci pracovnej cesty navštívili zamestnanci Slovenskej katolíckej charity (SKCH) Arcidiecézní Charitu Olomouc (ACHO). Peter Knapík, manažér Projektu Adopcia na diaľku® a Ján Michalský, manažér oddelenia komunikácie a PR Slovenskej katolíckej charity (SKCH) diskutovali so zamestnancami ACHO o nových možnostiach vzájomnej spolupráce v rámci projektu Adopcia na diaľku®, pričom sa dotkli aj oblasti humanitárnej a rozvojovej pomoci vo svete.

V sídle Arcidiecézní Charity Olomouc (ACHO) v historickom centre mesta Olomouc privítali našich zamestnancov Martin Zamazal vedúci humanitárneho oddelenia ACHO a koordinátorka projektov na Haiti Klára Lőffelmannová. Prvým konkrétnym výsledkom stretnutia zástupcov oboch charít bol prísľub monitoringu partnerských centier projektu Adopcia na diaľku® prostredníctvom koordinátorky „českých“ Adopcí Kláry Lőffelmannovej počas jej jesennej pracovnej cesty na tomto karibskom ostrove.

Klára navštívi v hlavnom meste Port au Prince obe mestské časti, v ktorých SKCH prostredníctvom partnerských centier pomáha viac ako 330 haitským deťom. ACHO okrem vyslania zamestnancov plánuje zaslať na Haiti aj kontajner humanitárnej pomoci, ktorý je výsledkom niekoľkomesačnej zbierky. „Ďakujem našim kolegom z ACHO za podporu, ktorou výrazne zefektívnia našu spoluprácu s partnermi na Haiti,“ uviedol počas stretnutia Peter Knapík.

Druhou spoločnou témou vzájomných rozhovorov bolo prehĺbenie humanitárnej a rozvojovej spolupráce na Ukrajine. SKCH aktuálne v rámci projektu Adopcia na diaľku® podporuje dva detské domovy: v dedinke Bortniky a v mestečku Birky. Okrem toho pomáha aj deťom z chudobných rodín z okolia Rachiva, Užhorodu, Kolomyje a Charkova.

Takisto podporuje vzdelávanie vysokoškolských študentov seminaristov, ktorí študujú v Ternopili a Užhorode. ACHO na Ukrajine pomáha v západnej časti v Lopatyne, Bortniky, Kolomyji, Ternopili a Chmelnicku, na východe krajiny podporuje ľudí zasiahnutých ozbrojeným konfliktom. „Cieľom nášho stretnutia bolo vzájomne sa informovať o našich aktivitách a hľadať spoločné cesty ako pomáhať,“ zhodnotil pracovné stretnutie Martin Zamazal.

Viac informácií o projekte Adopcia na diaľku® nájdete tu