SKCH: Charita odovzdala prvú časť humanitárnej pomoci pre Slovinsko | Slovenská katolícka charita

SKCH: Charita odovzdala prvú časť humanitárnej pomoci pre Slovinsko

pridal: wp-dev | dátum: 24. novembra 2015 | kategória: Aktuality

Tím humanitárnych pracovníkov Slovenskej katolíckej charity („SKCH“) odovzdal počas uplynulého víkendu materiálnu pomoc kolegom z Caritas Slovenia, ktorí pôsobia v záchytných táboroch Šentilj a Gornja Radgona v Slovinsku. Súčasťou humanitárnej pomoci bolo 300 kilogramov prikrývok, 5000 párov ponožiek pre dospelých a deti, rybacie konzervy a energetické tyčinky. „Materiálna pomoc, ktorú sme odovzdali kolegom z Caritas Slovenia je od darcov z celého Slovenska. Verím, že toto bola len prvá z mnohých dodávok, ktoré pomôžu Caritas Slovenia pri zvládaní migračnej krízy,“ uviedol manažér humanitárnej a rozvojovej pomoci SKCH Hugo Gloss.

Cieľom vyslaného tímu SKCH bolo taktiež zmapovanie aktuálnej situácie v záchytných táboroch, cez ktoré niekedy denne prechádza aj niekoľko tisíc ľudí a vyhodnotenie prípadnej potreby vyslania dobrovoľníkov do táborov zo Slovenska. Ako potvrdil generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák: „Slovenská katolícka charita je v kontakte s predstaviteľmi Caritas Slovenia a koordinuje svoje aktivity na základe aktuálnych potrieb Slovinska. Zároveň pokračujeme v zbieraní humanitárnej pomoci, ktorú následne opäť pošleme do Slovinska a v krátkom čase začneme organizovať aj dobrovoľníkov, ktorí by v niekoľkodňových turnusoch vypomáhali priamo v navštívených záchytných táboroch.“ SKCH podporí humanitárnu pomoc partnerskej organizácie Caritas Slovenia aj finančne. Verejnosť môže naďalej prinášať materiálnu pomoc v podobe prikrývok, rybacích konzerv a teplých topánok (hlavne veľkosti 38-43) do Skladu solidarity na Jasovskej ulici v Bratislave – Petržalke.
SKCH vyhlásila verejnú zbierku na pomoc utečencov doma i v zahraničí, ktorú je možné podporiť na čísle účtu 2945463097/1100, VS 229 pre utečencov v zahraničí bez geografického rozlíšenia a VS 230 pre pomoc utečencom na území SR a ich integráciu.