SKCH: Podporte pred zimou ľudí v núdzi darovaním potravín | Slovenská katolícka charita

SKCH: Podporte pred zimou ľudí v núdzi darovaním potravín

pridal: wp-dev | dátum: 7. novembra 2014 | kategória: Aktuality

BRATISLAVA. 7. novembra 2014 – Blížiaca sa zima je každoročne veľmi náročným obdobím pre mnohých ľudí na Slovensku. Slovenská katolícka charita (SKCH) preto v spolupráci so spoločnosťou Tesco a ďalšími partnermi pripravila už druhý ročník potravinovej zbierky. Slováci tak budú môcť od pondelka 10. novembra do soboty 15. novembra v 67 predajniach Tesco po celom Slovensku darovať potraviny, ktoré pomôžu ľuďom v núdzi.

„Dobrovoľníci a zamestnanci Slovenskej katolíckej charity budú potraviny a drogériu zbierať v 45 predajniach. Darované veci použijeme napríklad na podporu chudobných a mnohopočetných rodín, navaríme z nich obed v krízových centrách pre matky s deťmi či polievku pre ľudí bez domova,“ uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.

Darovať bude možné napríklad múku, konzervy, olej, čaj, cestoviny, pracie prášky alebo prostriedky osobnej hygieny. Spoločnosť Tesco navyše zbierku podporí aj finančne, a to tak, že zapojeným organizáciám daruje 20 percent z hodnoty vyzbieraných potravín. „Veríme, že zbierka bude úspešná a pomôže ľuďom v núdzi počas zimy, ktorá je pre nich najťažším ročným obdobím,“ povedal správca nadácie Tesco Michal Dyttert.

Okrem SKCH sa do zbierky zapojila aj Potravinová banka Slovenska a Depaul Slovensko a zbierku podporí aj spoločnosť Unilever. Počas pracovných dní (od 10. do 14. novembra) bude zbierka prebiehať od 14:00 do 20:00 a v sobotu 15. novembra budú môcť záujemcovia potraviny darovať v čase od 10:00 do 19:00. Počas prvého ročníka zbierky v novembri 2013 SKCh a Depaul Slovensko vyzbierali viac ako 18 ton potravín a drogérie v hodnote viac ako 26-tisíc eur. Viac informácií o zbierke nájdete na stránke www.charita.sk/potraviny.