SKCH: Podporte pred zimou ľudí v núdzi darovaním potravín | Slovenská katolícka charita

SKCH: Podporte pred zimou ľudí v núdzi darovaním potravín

pridal: wp-dev | dátum: 13. novembra 2013 | kategória: Aktuality

BRATISLAVA. 13. novembra 2013 – Múka, konzervy, olej, čaj, cestoviny, pracie prášky alebo prostriedky osobnej hygieny. Toto všetko a oveľa viac bude možné darovať ľudom, ktorí sa ocitli v núdzi. Už vo štvrtok 14. novembra totiž Slovenská katolícka charita (SKCH) v spolupráci so spoločnosťou TESCO STORES SR, a.s. a diecéznymi a arcidiecéznymi charitami spúšťa doteraz najväčšiu potravinovú zbierku na Slovensku.

„Niektorí naši darcovia sú radšej, keď nás môžu podporiť materiálne. Darovať nákup potravín je pre nich iné, ako prispieť napríklad desiatimi eurami. Vedia, ako boli peniaze použité a to, že ich nákup pomôže napríklad mnohopočetnej rodine, bude z neho obed v krízovom centre pre matky s deťmi či polievka pre ľudí bez domova,“ vysvetlil generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.

Zamestnanci a dobrovoľníci Charity budú od 14. do 20. novembra (s výnimkou nedele) zbierať potraviny spolu v 28 predajniach Tesco po celom Slovensku. Všetky vyzbierané potraviny a drogériu diecézne a arcidiecézny charity použijú vo svojich charitných zariadeniach, alebo rozdajú rodinám, ktoré potrebujú pomoc a podporu. Spoločnosť Tesco navyše zbierku podporí aj finančne, a to tak, že SKCH a spoločnosti Depaul Slovensko, n.o., daruje 20 percent z hodnoty vyzbieraných potravín. „Veríme, že zbierka bude úspešná a pomôže ľuďom v núdzi počas zimy, ktorá je pre nich najťažším ročným obdobím,“ povedal člen predstavenstva TESCO STORES SR, a.s., Michal Dyttert.

Potravinová zbierka okrem Slovenska prebieha aj vo Veľkej Británii, Írsku, Poľsku, Českej republike a Maďarsku. Prostredníctvom SKCH sa do nej zapojila Gréckokatolícka charita Prešov, Spišská katolícka charita, Arcidiecézna charita Trnava, Diecézna charita Žilina, Diecézna charita Rožňava, Arcidiecézna charita Košice, Gréckokatolícka eparchiálna charita Košice, Bratislavská arcidiecézna charita, Charita Modra, Charita Komárno a Azylový dom Emauzy v Holíči.