SKCH: Podporte vzdelávanie detí prostredníctvom zbierky školských pomôcok | Slovenská katolícka charita

SKCH: Podporte vzdelávanie detí prostredníctvom zbierky školských pomôcok

pridal: wp-dev | dátum: 1. júna 2016 | kategória: Aktuality

BRATISLAVA, 1. jún 2016 – Slovenská katolícka charita („SKCH“) organizuje už siedmy ročník úspešnej zbierky školských pomôcok, ktorá sa uskutoční v období od 1. júna do 19. augusta 2016. Do tohtoročnej zbierky sa môžu zapojiť ľudia darovaním nových i použitých, avšak stále funkčných pier, zošitov, pravítok, fixiek, peračníkov, tašiek a iných vecí, ktoré môžu deti pri štúdiu v škole využiť. Vyzbierané predmety budú rozdelené do rodín zo sociálne slabších pomerov a deťom z charitných detských domovov.

„Prostredníctvom projektu Adopcia na diaľku® dlhodobo pomáhame a podporujeme deti vo viacerých krajinách a regiónoch sveta. Je dôležité nezabúdať pritom ani na mnohé deti v núdzi na Slovensku, ktoré tiež potrebujú podať pomocnú ruku,“ uviedol o zbierke generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. Na Slovensku je počas trvania podujatia otvorených 39 zberných miest, kde môže verejnosť darovať nové alebo použité školské potreby. Po ukončení zbierky budú pomôcky rozdelené deťom a ich rodinám v regiónoch zberných miest.

Pri darovaní použitých školských pomôcok je dôležité skontrolovať ich použiteľnosť a funkčnosť.V minulých ročníkoch sa do zbierky zapojili tak jednotlivci, ako aj skupiny a firmy. „Sme veľmi radi, že ľudia na Slovensku majú stále otvorené srdcia a ruky pre druhých. Okrem potrieb svojich vlastných detí sú ochotní pomôcť aj deťom, ktorých rodičia nemajú dostatok financií potrebných na ich štúdium,“ podotkol Radovan Gumulák.

Viac informácií o zbierke a zoznam všetkých zberných miest s kontaktnými osobami nájdete na www.charita.sk/pomocky.