SKCH: Vyhlásila verejnú zbierku na pomoc obyvateľom Filipín | Slovenská katolícka charita

SKCH: Vyhlásila verejnú zbierku na pomoc obyvateľom Filipín

pridal: wp-dev | dátum: 12. novembra 2013 | kategória: Aktuality

BRATISLAVA. 12. novembra 2013 – Slovenská katolícka charita sa pripojila k spoločnému úsiliu organizácií siete Caritas a rozhodla sa pomôcť obetiam ničivého tajfúnu, ktorý zasiahol Filipíny a vyžiadal si už 10-tisíc ľudských životov. Rozsah katastrofy je obrovský: podľa odhadov 600-tisíc ľudí stratilo svoje domovy a celkovo sa v núdzi ocitlo takmer 9,5 milióna obyvateľov Filipín.

Boli sme oslovení so zúfalou žiadosťou o pomoc od našej partnerskej organizácie Caritas na Filipínach. Tajfún Haiyan je s najväčšou pravdepodobnosťou najhoršou búrkou aká kedy zasiahla Filipíny a krajina sa spolieha na našu pomoc,“ povedal generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.

Krízový tím Caritas Internationalis zorganizoval v pondelok 11. novembra telekonferenčný hovor, s cieľom čo najrýchlejšieho nasadenia pomoci Filipínam jednotlivými členmi siete Caritas. Slovenská katolícka charita (SKCH) vyhlásila na pomoc obetiam tajfúnu verejnú zbierku, ktorej výnos bude použitý na humanitárnu pomoc, ktorú poskytuje jej partnerská organizácia Caritas Philippiness.

Finančne podporiť verejnú zbierku a tým prejaviť solidaritu je možné dobrovoľným príspevkom na číslo účtu: 4008058424/7500 v ČSOB, variabilný symbol 206. Názov účtu je Slovenská katolícka charita. SKCH je členom medzinárodnej organizácie Caritas Internationalis, ktorá združuje 165 krajín na celom svete a aj vďaka tejto sieti partnerských organizácií môže efektívne a rýchlo reagovať na potreby ľudí v núdzi.

Foto: Caritas Internationalis

Finančne podporiť verejnú zbierku a tým prejaviť solidaritu je možné dobrovoľným príspevkom na číslo účtu:4008058424/7500 v ČSOB, variabilný symbol 206.