Sklad solidarity oslavuje druhé narodeniny | Slovenská katolícka charita

Sklad solidarity oslavuje druhé narodeniny

pridal: wp-dev | dátum: 17. októbra 2012 | kategória: Aktuality

BRATISLAVA 17. októbra 2012 – Slovenská katolícka charita už druhý rok aktívne bojuje proti chudobe aj vďaka Skladu solidarity. Ten dnes, v stredu 17. októbra 2012, oslavuje svoje druhé narodeniny. Od jeho otvorenia využilo pomoc skladu viac ako dvetisíc ľudí a toto číslo rýchlo rastie.

„Podarilo sa nám vytvoriť miesto, kde môže ktokoľvek priniesť veci, ktoré svojmu účelu ešte poslúžia, no pre majiteľa sú už nepotrebné. No nie len to. Sklad sa stal symbolom solidarity ľudí, ktorí svojimi darmi pomáhajú núdznym,“ povedal generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. Od otvorenia Skladu solidarity svojimi darmi prispelo už viac ako 720 individuálnych darcov a dvadsať firiem. SKCH vďaka darom mohla pomôcť stovkám ľudí v núdzi po celom Slovensku, ľuďom bez domova rozdala desiatky vianočných darčekov, rodinám, ktoré v roku 2010 postihli povodne pomohla pri obnove svojich obydlí, ale hlavne dokázala spojiť darcov, dobrovoľníkov a firmy s ľuďmi, ktorí potrebujú našu pomoc.

Sklad solidarity sídli na Jasovskej ulici č. 6 v bratislavskej Petržalke. Pre darcov, ale aj pre ľudí v núdzi, je otvorený vždy v utorok, stredu, piatok a v sobotu od 10:00 do 15:00. Ponuka skladu sa popri obuvi a oblečení postupne rozrástla napríklad o školské potreby, nábytok, elektrotechniku, rôzne domáce spotrebiče, knihy či športové potreby. V súčasnosti si návštevníci skladu stále môžu pozrieť aj výstavu 12 obrazov – 12 exodov výtvarníka Fera Guldana, ktorá zachytáva slovenské vyhnanstvá v histórii Slovenska.

SKCH sklad otvorila 17. októbra 2010 pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti chudobe. Sme radi, že nám bratislavský magistrát vyšiel v ústrety a poskytol priestory, ktoré boli dlhodobo opustené. Naša obrovská vďaka patrí všetkým, ktorí sa do nášho projektu zapojili a pomáhajú spolu s nami,“ dodal generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. Viac informácií o sklade ako aj o možnosti pomôcť a zapojiť sa do projektu, je dostupných na internetovej adrese SKCH http://www.charita.sk/stranky/sklad-solidarity.

Autor: Lukáš Melicher

Foto: Michal Fulier