SLOVENSKÁ KATOLÍCKA CHARITA POZÝVA VEREJNOSŤ NA DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ | Slovenská katolícka charita

SLOVENSKÁ KATOLÍCKA CHARITA POZÝVA VEREJNOSŤ NA DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

pridal: wp-dev | dátum: 10. októbra 2011 | kategória: Aktuality

Slovenská katolícka charita (SKCH) pozýva širokú verejnosť na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 14.októbra 2011v 12 zariadeniach na celom Slovensku. DOD v SKCH sa nesie v duchu osláv 20. výročia obnovenia činnosti diecéznych charít na Slovensku a pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti chudobe, ktorým je 17. október.

12 zariadení v rámci celého Slovenska (Nitra, Žilina, Martin, Čadca, Považská Bystrica, Spišská Nová Ves, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Prešov, Svidník a Košice), otvorí svoje brány za účelom oboznámiť čo najširšiu verejnosť s potrebami chudobných, sociálne i zdravotne odkázaných spoluobyvateľov. Tiež by sa tým mala upriamiť aj ich pozornosť na samotnú charitatívnu činnosť s cieľom motivovať návštevníkov k dobrovoľníctvu, pocitu spoluzodpovednosti a ochote pomôcť, a tým budovať v ľuďoch pocit solidarity a vzájomnej súdržnosti.

V rámci programu čaká na návštevníkov v jednotlivých zariadeniach: prehliadka priestorov, vystúpenie rôznych hudobných a speváckych skupín, hry a súťaže, aktivity v tvorivej dielni, guľáš, diskusie s klientmi a pracovníkmi zariadení a veľa iného v duchu myšlienky „Raz vidieť je lepšie, ako päťkrát počuť…“

Slovenská katolícka charita (SKCH) je najväčším neverejným poskytovateľom sociálnych služieb na Slovensku. Z toho vyplýva aj jej zodpovednosť informovať čo najširšiu verejnosť o problematike chudoby a o forme sociálnej starostlivosti, o príčinách i dôsledkoch, aj o prostriedkoch a možnostiach pomoci ľuďom v núdzi.

„Najväčším zlom je nedostatok lásky: lásky k blížnym, strašná ľahostajnosť k susedovi, k tým, čo žijú na okraji spoločnosti, k vykorisťovaným, chudobným, starým. Chudobných musíme hľadať najprv vo svojom dome, potom u susedov, na ulici a na celom svete. Kristus nás poslal do tohto sveta, aby sme boli jeho láskou a jeho súcitom.“

(Matka Tereza)

Zoznam a adresy zariadení, v ktorých sa uskutoční Deň otvorených dverí:

Mesto

Zariadenie