Tesco pomôže ľuďom v núdzi ešte viac, organizuje mimoriadnu potravinovú zbierku | Slovenská katolícka charita

Tesco pomôže ľuďom v núdzi ešte viac, organizuje mimoriadnu potravinovú zbierku

pridal: charita | dátum: 22. júna 2020 | kategória: Potravinová pomoc

Tesco promptne reaguje na zložitú situáciu mnohých rodín, ktoré sa za súčasných okolností ocitli v núdzi. Ľuďom v ťažkej situácii reťazec počas koronakrízy pomohol doposiaľ najväčším jednorazovým darom potravín a ďalších potrebných výrobkov v hodnote viac ako 172-tisíc eur. Tým, ktorí to teraz najviac potrebujú, pomôže Tesco spoločne so zákazníkmi ešte viac, a to zorganizovaním mimoriadnej letnej potravinovej zbierky. Zákazníci môžu počas 10 týždňov darovať trvanlivé potraviny vo všetkých 152 obchodoch Tesca na Slovensku.

Potravinová zbierka bude prebiehať rekordne dlhý čas od 19. júna do konca augusta 2020, a to v každom zo 152 obchodov na Slovensku. Zapojiť sa môžu všetci zákazníci, ktorí sa pri svojom bežnom nákupe rozhodnú zakúpiť trvanlivé potraviny navyše a darovať ich ľudom v núdzi. Môže ísť o rozličné produkty zo sortimentu trvanlivých potravín a drogériu – napríklad konzervy, zaváraniny, čaj, káva, pracie prášky, sprchové gély a iné. Samotné darovanie potravín a drogérie je veľmi jednoduché a bezpečné: stačí ich odovzdať na vyznačené miesto za pokladničnou zónou.

Slovenská katolícka charita sa každoročne na jeseň zúčastňuje najväčšej potravinovej zbierky na Slovensku a pomáha tak vyčariť krajšie Vianoce pre ľudí v núdzi a sociálne slabšie rodiny naprieč celým Slovenskom. Tesco každý rok zvyšuje hodnotu vyzbieraných darov, o 20 %. Rovnako to bude aj tento rok na jeseň, keď sa uskutoční už 8. ročník obľúbenej potravinovej zbierky Tesca.