Týždeň dobrovoľníctva v Charite | Slovenská katolícka charita

Týždeň dobrovoľníctva v Charite

pridal: charita | dátum: 14. septembra 2020 | kategória: Aktuality

Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií a iniciatíva Naše mesto organizujú každoročne v septembri Týždeň dobrovoľníctva, do ktorého sa zapája aj Charita. Týždeň dobrovoľníctva prebieha v termíne 16. až 22. septembra a vítaný je ktokoľvek, kto si chce vyskúšať prácu dobrovoľníka a spoznávať Charitu vo svojom meste. Pripravené sú aktivity v Bratislave, Prešove a Košiciach. Prihlás sa a rozbúchaj v sebe srdce dobrovoľníka!

Bratislava

17.9.   Vyfarbi sa v charite

Chceš na vlastnej koži zažiť, ako vyzerá práca v charite? Túžiš sa zapojiť do zmysluplného projektu alebo pomôcť miestnej komunite? V našej Bratislavskej arcidiecéznej charite sa počas Týždňa dobrovoľníctva môžeš zapojiť do aktivity: Vyfarbi sa v charite Príď nás navštíviť a pomôž nám skrášliť vstup do charity. Natieranie plota nemusí byť nuda, farebnejší deň budeš mať nielen ty, ale aj naši klienti. Radi ťa pohostíme v našej charitnej záhrade, kde odpovieme aj na všetky zvedavé otázky.

21.9.   Pošli Tašku za jeden deň

Chceš na vlastnej koži zažiť, ako vyzerá práca v charite? Túžiš sa zapojiť do zmysluplného projektu alebo pomôcť miestnej komunite? V našej Bratislavskej arcidiecéznej charite sa počas Týždňa dobrovoľníctva môžeš zapojiť do aktivity: Pošli tašku za jeden deň Vyskúšaj si na vlastnej koži úspešný projekt, ktorý sme rozbehli počas 1. vlny pandémie. Pošli tašku (prepojiť linkom www.poslitasku.sk) za jeden deň – nakúp, zabaľ a distribuuj spolu s našimi pracovníkmi tašku pomoci pre seniorov či ľudí v núdzi. Okrem možnosti povoziť sa na charitnom aute a konkrétneho podania pomocnej ruky v teréne, máš možnosť spoznať inšpirujúcich ľudí.

22.9.   Otvor s nami záhradné brány

Charitná záhrada na Kapitulskej sa dlho schovávala. My však chceme využiť jej potenciál, dať jej nový vzhľad a pravidelne do nej pozývať všetkých s charitným srdcom. Máme veľké plány – vysadiť rastliny a bylinky, očistiť múry, vytvoriť paletové sedenia, kaplnku… a to všetko tak, aby sa v nej dobre cítili všetci, ktorí ju prídu navštíviť. Začali sme vyrovnávať terén, budeme sadiť a odstraňovať to, čo do peknej záhrady nepatrí – pridaj sa k nám, bude nám veselšie. Pri práci určite prehodíme viac ako pár slov a potom si oddýchneme spoločne pri kávičke.

Prešov

17.9.   Ekodielňa – kozubové podpaľače

Predstavíme ekologickú výrobu kozubových podpaľačov z odpadového materiálu spolu s klientami nášho zariadenia. Pripojíme prehliadku a možnosti aktivít v zariadení.

18.9. Ekodielňa – výroba pozdravov a iné ručné práce

Pripravujeme spolu s klientami vytváranie vianočných pozdravov kombinovanou technikou – papier, látka, výšivky – uvítame aj nové návrhy a inšpirácie. Taktiež ponúkneme pletenie vrecúšok na mobil a iné prekvapenia z vlny. Vezmite si so sebou nožnice a dobrú náladu.

21.9. Šitie ochranných rúšok a úprava exteriéru zariadenia

Spracujeme spolu s klientami návrh na šitie rúška, vystrihneme model a ušijeme vzorový kus rôznym spôsobom. V prípade dobrého počasia skrášlime životné prostredie vysadením kvetov v okolí zariadenia. Môžete prispieť zvyšnými priesadami do skalky.

Košice

18.09. a 19.9.  Charitná druhá šanca

Zapojte sa do charitatívnej zbierky pre ľudí v núdzi v metropole východu. V spolupráci s oceliarskou spoločnosťou organizujeme charitatívnu zbierku šatstva, obuvi a iných potrebných vecí. Vďaka vašej dobrovoľníckej výpomoci dáme charitnú druhú šancu zabudnutým svetríkom a tričkám. Aktivitou prispejete k prevzatiu oblečenia, ich pretriedenia a následneho odovzdania tým, ktorí to potrebujú. Aktivita sa koná v spolupráci s celokošickou aktivitou Hútnici pre Košice.

Viac informácií

17. , 18. a 22.9.   September v Dome sv. Lazára

Pomoc s prácami v exteriéry sociálneho zariadenia pre mamy s deťmi. Úpravy záhrady, dvora a interiéru, upratovanie a maľovanie. Triedenie oblečenia. Predstavenie činnosti zariadenia. Tvorba návrhov aktivít pre mamy s deťmi.

Viac informácií