Vďaka vám sme vyzbierali 70 ton potravín. Ďakujeme! | Slovenská katolícka charita

Vďaka vám sme vyzbierali 70 ton potravín. Ďakujeme!

pridal: wp-dev | dátum: 22. novembra 2017 | kategória: Slovensko

Zákazníci Tesca sa mohli od 9. do 11. novembra 2017 zapojiť do piateho ročníka čoraz obľúbenejšej Potravinovej zbierky. Vo všetkých predajniach zapojených do zbierky darovali zákazníci na dobrú vec vyše 110 ton potravín a drogérie, čo je presne o 22 ton viac ako minulý rok.

Z takéhoto množstva potravín možno pripraviť približne 275 000 teplých jedál pre ľudí v núdzi.

Do zbierky sa okrem Slovenskej katolíckej charity zapojila aj Potravinova banka Slovenska, Depaul Slovensko, Evanjelickou diakoniou ECAV a OZ Vagus.

Slovenská katolícka charita sa do zbierky zapojila za pomoci svojich diecéznych a arcidiecéznych charít. Tento rok sme pokryli 56 predajní. Prvý krát sa do našej spolupráce zapojili aj dobrovoľníci zo Slovenského skautingu, ktorí pomohli zbierať potraviny v siedmich predajniach. Vďaka štedrosti darcov sme spoločne vyzbierali 70 ton trvanlivých potravín a drogérie. Ľudia v zapojených predajniach Tesca po celom Slovensku darovali najmä trvanlivé potraviny, ako je múka, olej, cukor, soľ, ryža, strukoviny, konzervy a tiež drogériový tovar, napríklad šampóny, sprchové gély a toaletný papier.

Darovaný tovar, ktorý sa počas zbierky vyzbieral, poputoval do charitných zariadení po celom Slovensku, ktoré pomáhajú ľuďom bez domova, sociálne slabým rodinám, deťom, seniorom ale aj matkám s deťmi či priamo do rodín a k jednotlivcom.

Hodnotu vyzbieraného tovaru spoločnosť Tesco ešte navýši o 20 %, ktoré pôjdu na podporu fungovania spolupracujúcich charitatívnych organizácií. Do potravinovej zbierky sa v novembri tak ako minulé roky zapojili všetky štyri stredoeurópske krajiny, kde Tesco pôsobí. Okrem Slovenska aj Poľsko, Česko a Maďarsko.