Verejná zbierka na pomoc Ukrajine pokračuje aj v roku 2015 | Slovenská katolícka charita

Verejná zbierka na pomoc Ukrajine pokračuje aj v roku 2015

pridal: wp-dev | dátum: 9. januára 2015 | kategória: Aktuality

Verejná zbierka na pomoc Ukrajine pokračuje aj v roku 2015. V roku 2014 sme na pomoc našim susedom vyzbierali spolu viac ako 17 250 eur, časť peňazí už bola použitá (oblečenie a obuv, lieky, drogéria a potraviny) zvyšok bude použitý na pomoc ľuďom v núdzi na Ukrajine v najbližších týždňoch. Pomoc realizujeme prostredníctvom partnerov na Ukrajine, ale aj v spolupráci so Spišskou katolíckou charitou, Gréckokatolíckou charitou Prešov a Arcidiecéznou charitou Olomouc.

Fotografie z distribúcie materiálnej pomoci (teplé oblečenie, zimná obuv, vecí pre detí, drogéria, hygienické potreby a pod.) presídlencom na Ukrajine v novembri a decembri 2014, ktorú zabezpečila SKCH v spolupráci so svojimi partnermi v Užhorode a Mukačeve. V slovensko-ukrajinskom pohraničí žije podľa odhadov ukrajinskej samosprávy okolo 4000 presídlencov, ktorí ušli kvôli konfliktu z východnej časti Ukrajiny, najmä z Donecka a Luhanska. Ľudia žijú vo veľmi náročných a provizórnych podmienkach, často krát nemajú ani postele, preto SKCH zabezpečila napr. aj nákup kočiarov z bazáru pre bábätká, postieľky či chladničky.

ĎAKUJEME všetkým, ktorí nám pomohli zabezpečiť pomoc pre ľudí v núdzi na Ukrajine.

Zbierku je možné finančne podporiť aj naďalej ľubovoľným príspevkom na číslo účtu 2945463097/1100, variabilný symbol je 217.

IBAN: SK93 1100 0000 0029 4546 3097