Výstavba škôlky a pastoračného centra v plnom prúde. | Slovenská katolícka charita

Výstavba škôlky a pastoračného centra v plnom prúde.

pridal: wp-dev | dátum: 23. decembra 2015 | kategória: Aktuality

Výstavba jaslí, škôlky a pastoračného centra sa začala v irackej farnosti svätého Jozefa v Suleimanyi síce o niečo neskôr, ako bolo plánované, kvôli získaniu potrebných povolení, napriek tomu sú už stavebné práce v plnom prúde. Prvé a druhé poschodie budúcej budovy sú už dokončené, koncom decembra bude hotové aj tretie poschodie a strecha. V Novom roku budú pokračovať práce v interíéri a vonkajšie práce.

Nové priestory budú slúžiť najmä na pastoračnú činnosť. Medzi irackými kresťanmi sú veľmi obľúbené duchovné obnovy, štúdium Biblie, rôzne mládežnícke aktivity či výlety do blízkych hôr. Sulimanyia je tiež centrom kvalitnej zdravotníckej starostlivosti. Ubytovacie kapacity nového pastoračného centra budú slúžiť aj na ubytovávanie príbuzných pacientov.

Tento projekt z časti podporuje aj Slovenská katolícka charita spolu s ďalšími donormi. Farníkom a veriacim z celého Iraku bude slúžiť už od leta budúceho roku. Pastoračné centrum je postavené blízko cenra mesta, čo ho predurčuje na veľmi aktívne využívanie.

Otec Ayman Hirmiz z farnosti Sv. Jozefa poznamenáva: „Sme vďační Slovenskej katolíckej charite a tiež Konferencii biskupov Slovenska za pomoc s týmto projektom, a tiež všetkým tým, ktorí ho podporili, aby toto pastoračné centrum mohlo slúžiť ľuďom našej krajiny, tohto regiónu a mesta Sulimanyia. Zahŕňame ich do svojich modlitieb a žehnáme tým, ktorí pomáhajú všade vo svete.“