SKCH sa pridáva k medzinárodnej kampani za ukončenie hladu | Slovenská katolícka charita

SKCH sa pridáva k medzinárodnej kampani za ukončenie hladu

pridal: wp-dev | dátum: 10. decembra 2013 | kategória: Aktuality

BRATISLAVA. 10. decembra 2013 – Slovenská katolícka charita (SKCH) sa pridáva ku celosvetovej kampani „Jedna rodina ľudstva, jedlo pre všetkých“. Organizuje ju druhá najväčšia svetová humanitárna sieť Caritas Internationalis a jej cieľom je prispieť k odstráneniu hladu do roku 2025.

Pridávame sa ku kampani, keďže milióny ľudí na celom svete dennodenne pociťujú, čo je to hlad a ich životy poznačuje chudoba a vylúčenie napriek tomu, že vyspelé a bohaté krajiny žijú nad svoje pomery a jedlom plytvajú,“ uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.

Dodal, že SKCH sa snaží chudobu a hlad odstraňovať aj svojou vlastnou činnosťou nielen na Slovensku, ale aj vo svete. „Pomáhame po prírodných katastrofách ako napríklad momentálne na Filipínach, ľuďom, ktorých sužujú vojenské konflikty ako momentálne utečencov zo Sýrie, ale aj rozvojovou spoluprácou v Ugande, Keni, Albánsku, Kazachstane, na Ukrajine, na Haiti, v Indii či vo Vietname,“ doplnil Radovan Gumulák.

Kampaň spustilo posolstvo pápeža Františka a modlitebná vlna, ktorá sa začala na tichomorskom ostrove Samoa a následne obletí celý svet. „Stojíme pred globálnym škandálom približne jednej miliardy ľudí, ktorí ešte stále v dnešnej dobe trpia hladom. Nemôžeme sa pozerať iným smerom a predstierať, že toto neexistuje. Dostupného jedla je vo svete dostatok na to, aby nasýtilo každého,povedal vo svojom príhovore pápež František.

Počas najbližších rokov sa kampaň pri snahe o odstránenie hladu zameria na spoluprácu vlád, dopady obchodnej a poľnohospodárskej politiky, zodpovedné správanie veľkých firiem, ale aj na správanie jednotlivých ľudí ako konzumentov. Viac informácií o kampani nájdete na stránke food.caritas.org.

Foto: Caritas Internationalis